Fendt

Dupli tockovi ekstra za kultuviranje :D.Prava je mrcina sa njima

Petar 90 je napisao(la):
U mom kraju ovaj traktor ne bi imao gde upotrebiti ::lose::
Vozio bih ga samo kroz selo :bravo:

Petre ja mislim da bi se ti zaglavio ne gde na seoskom putu sa ovim fendtom , presirok je za nase puteve :haha: :haha: :haha:

Da li ti vijci vire da bi se zakačio i treći točak ? :sta:
Možda bi lakše kultivirao ako mu se stavi i treći točak? :sta:
Samo i sa ovim duplim teško ulazi u garažu kako će ulaziti kada mu stave i treći?
Gospodine @zzivica ja ipak mislim da ovaj traktor nije dorastao CASE JX 95! :ppozdrav:

A evo i najnovije masine Fendta sa Axial dana iz Baje(Madjarska).
Oni su zastupnici Class,Fendt,Landini,Horsch..... za Madjarsku, i svake godine organizuju izlozbu u svojim objektima na 30.000 m2.

jr47sm.jpg

I jedan lepotan

f02sko.jpg

Zalosno je sto kod nas u Srbiju dolaze ovako lepi i novi traktori. Vojvodina je nesto sasvim drugo. Za nas u srbiju sve sto je vece od rakovice i 560 a treba da se upotrebi u poljoprivedi trebalo bi da bude oklopno vozilo na gusenicama. Zato sto treba da se probije putevima do njiva. A komsije iz inata nece da seku svoj bagrem i trnje pored puta. Za pojedine mozda mi i nije zao kad izgrebu i ostete svoj traktor , jer ni oni sami nisu sredili svoju dzunglu oko svojih njiva. Zato kod nas u jagodinskom okrugu i u kragujevackom jos dugo , dugo godina nece biti uslova za rad ovakvih traktora i kombajna sirih od 3m. :ppozdrav: :ppozdrav:

mucobieno je napisao(la):
steva 1984 je napisao(la):

bas su ekstra za kultiviranje! sedi 1. :haha: :haha: :haha:

mogu ja da dodjem da ti iskultiviram besplatno njivu sa duplim tockovima?
Cekaj malo druze a za cega su kad pratis kao neke ovde casove?Dupli tockovi se stavljaju za kultiviranje,podrivanje i tanjiranje koliko ja znam.Hvala za ponudu imam svoje duple tockove,traktor i kultuvator :cao:

Jeste da je mislio na setviranje, ali dokaz kako se kultivira sa duplim tockovima...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aPmfqh20ghY&feature=related[/youtube]

SasaK je napisao(la):
Kako bi izkultivirao kukuruz sa duplim tockovima,ajde nam objasni?? :sta: :sta:
Ma mislio sam na setvospremac kod nas svi to zovu kultivator.Kultiviranje i setvospremiranje jedno te isto pa smo navikli takva je uzrecica u nasem selu moja greska izvinjavam se :haha:

Hvala na informaciji,ja nisam za to znao... :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1300622462[/time]
E tako vec moze,objasni da se razumemo... :ppozdrav:

Ovaj crni fendt ima siroke duple tockove pa se koristi za tesku obradu nemoze da prolazi izmedju biljaka lomio bi ih

mucobieno je napisao(la):

bas su ekstra za kultiviranje! sedi 1. :haha: :haha: :haha:

mogu ja da dodjem da ti iskultiviram besplatno njivu sa duplim tockovima?
Cekaj malo druze a za cega su kad pratis kao neke ovde casove?Dupli tockovi se stavljaju za kultiviranje,podrivanje i tanjiranje koliko ja znam.Hvala za ponudu imam svoje duple tockove,traktor i kultuvator :cao:

velika je razlika u nameni udvojenih tovkova. siroki dupli tockovi se koriste za predsetvenu pripremu, i eventualno za diretnu setvu. nikako za medjurednu obradu,
dok uski se koriste za setvu u redove, i kultiviranje, prskanje... uski se mogu koristit tamo gde i siroki udvojeni tockovi, ali nikako obrnuto. poz :ppozdrav:

Evo danas sam uslikao ova 2 komada. oba su na prodaju.

33vyb80.jpg
300skqs.jpg
20gxqva.jpg
678g7m.jpg

ovaj Fendt 306 ima 6800r.h. cini mi se da 84to god. i ceni ga 8500chf.
Post je spojen: [time]1300900032[/time]
2yxje4l.jpg
212cye.jpg

A ovog ceni 22000chf on bi trebao da bude 86to god i ima 6200r.h.
Post je spojen: [time]1300921961[/time]

Nazad
Vrh