Tonchi
Član
To mi je i kolega koji radi u firmi sa 412 i 716 rekao da je veličine kanistra 30 litara, ali je rekao da je 10000 eura nova mjenjacka kutija i da može dogurat do 10 000 sati. Ako laže on, lažem i ja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cene su katastrofa, da je od zlata pravljeno ne bi toliko kostalo... Strava i uzas! Ne da necu uzeti u razmatranje fendta nego mi ne treba ni na razglednici...
Razmišljamo o kupovini traktora i mislili smo uzeti neki novi traktor, ali kako je sve neizvesno a i godina nije baš sjajno počela polako odustajemo od toga i sve više razmišljamo o nekom polovnom...Zapao mi je za oko Fendt 712 Vario, jel ga neko od vas poseduje? Kakva su vam iskustva sa njima?
Ovaj što sam našao je 2000-to godište i ima oko 7.500 radnih sati (ako su pravi)... Traktor izgleda odlično ali me brine taj mennjač. Listajući ovu temu od početka pročitah da se ovi menjači na nekih 7.000 sati zamenjuju novim, pa me interesuje jel to neko od vas radio, i koliko bi to moglo da me košta? Imaju li nekih mana ili još nekih osetljivih delova na koje posebno treba obratiti pažnju?
Juce je bio kod mene jedan majstor koji radi u firmi gde ima dosta Fendt traktora i bas sada su menjali menjac na jednom 936. Cena repariranog menjaca je 1.160.000 din. Das svoj menjac i dobijes reparirani.
Ajmo malo da racunamo. Ako traktor 712 izgura 7500 sati pre reparacije menjaca. Razlika u potrosnji mislim da nije neka posebna, nek je 1l goriva po radnom satu (mada mislim da nije ni tolika razlika) i gorivo je oko 1.2e/l. Ispada da je ustedeo oko 9000e za gorivo a menjac kosta 10.000e. Dakle tu smo negde. To sto ne proguta kroz auspuh progutaju servisi. Samo mnogo je lakse se odvojiti od 1l goriva po satu nego kad te klepi 10.000e za servis.