Fendt

Na traktorima 500 Vario se ugrađuje isti tip kabine VisioPlus kao i na većim modelima serije 700 Vario... ekspertmagazin.rs/Product.aspx?prod=6532&tran=sr

Ventil mi je ispravan onaj sto se u kabini pali, proucavao sam onaj sistem i nikako mi nije jasan,da nisi ti mozda majstorisao gde mu se tacno nalazi klip vazdusni sto ukljucuje zadnji diferencijal pod blokadu.

Onaj ventil sa kojim ukljucujes prednju vucu i blokadu sa desne strane, ispod kabine kod desne hidraulicnog cilindra ti se nalazi vazdusni klip isti kakve imas na kamion prikolicama zapadne proizvodnje okruglog oblika kao neka pogaca , taj ti ukljucuje blokadu i radni na pritisak od ca. 5.5 bari.

treba da se povuces iza desnog tocka pa tamo mozes naci ovaj vazdusni cilindar, jednostavnije vec nemoze da bude! poz.

Radila je i kada su bili oni mrazevi kada samk bacao đubre,od tada vise neradi moguce i da je dovod vazduha od ventila otisao.

Sta ce tebi blokada diferencijala, ja ga jakooo retko koristim, prednja vuca sasvim dovojno ako mene pitas!

p.s. ako ti sijalica radi kad ukljucujes to ti je dobar znak jer davac (merac pritiska ) se nalazi na dovodu vazduha kod radnog cilindra! Na to obrati paznju obavezno!

Neradi sijalica sada kada upalim,eh treba blokada nekada iteako npr ove godine duz 1300metara ide sve lepo i zadnjih 150-200metara ima delova sa slatinom i onda ili blokada ili dizem plug i kuci posto slajfuje,ima situacija kada vuces prikolice i upadnes i bas blokada fali da izadje vise volim da radi nego da neradi.

Danas promenjen semering točka posle 250sati rada proizvođač je bio iz Jarkovaca(mala privreda) evo kako im je "kvalitet"
110568639640906169344436.jpg

A dobio je zamenu sa ovom markom:
110422049640906202677761.jpg

Corteco kad porediš sa malom privredom, k'o da porediš du.. i oko :osmeh: Corteco mnogi proizvođači traktora i mašina koriste u prvoj ugradnji, tako da sigurno nisi pogrešio.

Pa taj proizvođač mi je i bio i prvi put na traktoru otisao je mojom nepažnjom otpušten točak bio,a cena iz male privrede je bila veća nemalo 3 puta od ovog corteca. :haha:

Razmišljamo o kupovini traktora i mislili smo uzeti neki novi traktor, ali kako je sve neizvesno a i godina nije baš sjajno počela polako odustajemo od toga i sve više razmišljamo o nekom polovnom...Zapao mi je za oko Fendt 712 Vario, jel ga neko od vas poseduje? Kakva su vam iskustva sa njima?

Ovaj što sam našao je 2000-to godište i ima oko 7.500 radnih sati (ako su pravi)... Traktor izgleda odlično ali me brine taj mennjač. Listajući ovu temu od početka pročitah da se ovi menjači na nekih 7.000 sati zamenjuju novim, pa me interesuje jel to neko od vas radio, i koliko bi to moglo da me košta? Imaju li nekih mana ili još nekih osetljivih delova na koje posebno treba obratiti pažnju?

Oko 30 000 (eura naravno) samo sinhron ti je 1200 eura, reparatura komplet (vario+pumpa) od 11 000 do 15 000 reparatura samo mjenjača 8 000 do 9 000 (bez ruku) ovo su cijene s jednog njemačkog foruma gdje sam član. S time da su napisali da je sam mjenjač veličine kanistra od 30l.:osmeh:

Nazad
Vrh