Teško da ćeš ga patentirati.
https://www.amazon.com/s?k=Cordless+LED+Work+Light+for+tool+Battery&crid=2M1PRMQZHJRLX&sprefix=cordless+led+work+light+for+tool+battery,aps,183&ref=nb_sb_noss
Danas čovek ne može da napravi ništa da neko već nije uradio. Pogotvo ovaj internet pa imaš pristup celom svetu. Tako ja dobijem neku idju posle par pretraga vidim da ljudi to rade već godinama. Deluje depresivno i obezhrabrujuće. Pogotvo kad vidim na kom nivou ljudi rade neke stvari, a ja treba tek da počnem.
Nešto sam razmišljao pa se setih još jedne kritike za ovakav far. I ako će delovati da daje nešto žuću svetlost suština je da će žuto staklo samo blokirati veće talasne dužine (belu svetlost), a propustiti žutu. Da je izvor svetla klasična sijalica sa vlaknom to ne bi bio problem jer ona daje širok spektar talasnih dužina svetlosti.
Sa druge strade LED da je vemo monohromatsku svetlost tako da ako se blokiraju talasne dužine koje daju tih 6500K na kolko verovatno rade diode na ovom farum, neće mnogo svetlosti ostati. Tako da sam poprilično siguran da će ovakav far sijati neuporedivo slabije od istog fara sa belim staklom.
I ja sam se setio toga, ali nisam hteo Srdjanu da kvarim eventualni biznis.