Farovi i svetlece lampe

Dobre su za rad u polju tokom noći ali u saobraćaju na putevima čak i opasne.Razumem da se koriste kao radna svetla po njivama i ataru ali dosta njih nakači po par, dva napred i isto toliko nazad i obavezno ih sve upali da se valjda vidi kako to sija ili šta već a ti kada naiđeš u susret ili ideš iza ne znaš šta te je snašlo.

Nasi ljudi ne misle na to, samo da je njima lepo.
Sinoc u Rumi sretoh lika sa kadom, sija kao grad ljubavi, lepo je videti ali nije lako mimoici se.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja bi to kažnjavao sve u šesnaest.Imaš rotaciju i poziciju nazad na traktoru.Šta će ti ta silna svetla na prometnom putu, svetaju mnogo svakome ko ide iza tebe.

Danas za probu kupio LED rotaciju neka mala 1000din na magnet,upaljac i prekidac ima. Ne sija bas kao ona klasicna pijacarka sa nekom H sijalicom. Ali dosta mi i tih rotacija malo je velika pa zapne za nesto, pa malo odu zupcanici,malo sijalica crkne, a desavalo se da se razdrma stub koji je upresovan u plocu unutra pa moram da skidam oplatu oko sijalice plasticnu, plocu i zice pa da ispertlujem to da ne ispadne skroz. Ako bude radnog veka kao prosecan led far tipa 3 godine bicu skroz zadovoljan.
Sama rotacija ima na "podu" diode, unutra ima kao piramidu plasticu od koje se svetlost odbija. Nisu diode poslagane u stubic kao kod nekih.

Poslednja izmena:
Koja radna svetla staviti na prednje migavce na hvataljkama za ulazak u kabinu? Cenim da mi trebaju neka koji bacaju svetlo horizontalno nekih 80° da osvetle mrak između kabine i prednjih točkova. Na xenonsijalice.rs sajtu nisam našao karakteristike da li su spot svetla ili sa većim uglom osvetljavanja.
Da li bi ova bila dovoljno jaka za ovu namenu?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Tamo sam ja uzeo pre nekako i svi su spot light, ne sviđa mi se...
Doduše ja sam uzeo od 48w,kockaste...za te nisam siguran...

Kockaste od 48w imam slične kao njihove , i spot su svetla kao što kažeš. Jaka jesu, ali su ipak spot svetla. Računam da su ova isto spot, ali su diode horizontalno postavljene, ali bolje da pitam nekoga ko je imao sličnu potrebu za svetlima.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Na sta da se odlucim za zadnja radna svetla a da osvetljava dovoljno u sirinu, dva led svetla (koja) ili led bar?
Sto se tice led bara vidim da su to obicno velike snage preko 100 W , da li to nije prevelika snaga kad upalim prednja svela i taj led bar. pretpostavljam da treba ici preko releja?

Zar nije svejedno da li je halogena ili led ako je snaga potrosaca 100W?

Mozda led svetla ne zahtevaju relej, ali sam vise nego siguran da amperaza od 100 ili vise vati zahteva.

Sigurno ima ovde skolovanijih ljudi, pa neka me isprave ako gresim ali isto tako neka objasne. Mozda vati koji idu ka led barovima ne zagrevaju provodnike, opak Om kada je pisao zakone LightEmitingDiode nije bila deo svakog domacinstva.

Dosadili su mi ovi okrugli farovi na 539. Šta predlažete od ovih led kockastih da stavim? Ja ne idem nigde u saobraćaj i ne radim tehnički. Tako da mi treba samo ako me uhvati mrak u poslu na njivi. Da li mogu da skinem ove okrugle i da odmah povežem te led? Msl ne treba nikakvi dodaci?

Zar nije svejedno da li je halogena ili led ako je snaga potrosaca 100W?

Time se samo iskazuje, na malo "nesretan" način, laički rečeno, koliko svetlosti isporučujeLED u odnosu na "pandan" - halogenu ili običnu....
Neuporedivo manje "troši" LED, u odnosu na, recimo halogenu, te tako, opet ponavljam, relej nije neophodan....
Za halogenu jeste, inače bude havarije ako nema releja, a upotreba je višesatna....

Cek, cek, jacina svetlosti se izrazava u Kandelima(Cd) i halogeno svetlosno telo ili svetlo sa klasicnim uzarenim vlaknom ne snage 100w ne isporucuju istu kolicinu svetlosti, cak ni svetlosna tela iste vrste, a razlicitih proizvodjaca i konstrukcija ne moraju da isijavaju istu kolicinu svetlosti.
A vat je jedinica za snagu i to nikako ne moze biti pandan

Tačno sam znao daaa...
Jel prike, bez uvrede, da li ti je poznato šta u korespodenciji znači kad reč staviš "pod navodnike" ?
Ako jeee, onda(k) živ bio, još jedared pročitaj moj post...

procitaj ti moj post, slobodno, to je cista glupost, pa sve da je pod 6 navodnika.
Ili , ziv ti meni bio, objasni koliko svetlosti daje 100w halogena ili 100w usijanog vlakna

Ne znam....
Maaa....
Sve si u pravu !!!!
Evo, prepuštam drage volje tebi tu čast da pomogneš čoveku "stručnim" savetom...
Ako imaš volje i za nešto drugo osim rasprave o kandelima watima i voltima....
Neee, ja mu predlažem da menja instalaciju, i obavezno releji prekidača pomoćnih vodova da se ugrade....

Ma nemam ni ja nameru da se raspravljam, a ti si mu bas pomogao.

New Holland 5.100 je traktor koji trosi 100l nafte na 5 Ha oranja (dubina oranja i tip zemljista su nebitni). To mu nekako dodje pandam tvom objasnjenju, sa ili bez navodnika.

Nazad
Vrh