Imam ti i ja zadnji od T40 dobar za pokloniti, jedino ne znam preuzimanje kako resiti(bice ti skuplja posta, nego paket).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam puno bolje farove skinute,dođi,pokloniću ti
Ima da se kupi adapter sa obične sijalice na h4 prošle godine sam platio 60 din komad.
Dobro je ispalo. Steta samo sto nisi ih obradio gde rdja podignuna orginalni krom sa vodenom smirglom od 1000. Sta si stavio od podloge?Danas sam demontirao farove, i pošto sam juče kupio Chrom "farbu" u spreju, a po Vašim preporukama,, neku Talijansku za 500 i neki dinar, 400 ml, danas sam sredio farove, zapravo, ona sočiva koja su propala, a o čemu sam ovde pisao neki dan...
Slika je ispala kako je ispala, pod sobnim svetlom, sa blicem (ili bez, jbm-li ga), ali je efekat u stvarnosti, za mene, zaista neočekivano izvrstan...
Jedino me brine postojanost i "rok trajanja" sa halogenom sijalicom...
Mada, imam materijala (farbe) za još šurnaes' slojeva, pa me ovo ne brine ni malo...
Hvala narode, na savetima !!!
Dobro je ispalo. Steta samo sto nisi ih obradio gde rdja podignuna orginalni krom sa vodenom smirglom od 1000. Sta si stavio od podloge?
Kompletan postupak kako sam uradio...
Mesinganom četkom koja dođe na bušilicu sam očistio sočiva i spolja i iznutra. Gde je rđa pojela i nekakav zaštitni sloj, nisam mogao ništa više da uradim. Onda sam ih "oribao" vodenom šmirglom najfinije granulacije i to kružnim pokretima da ovaj Chrom farba bolje nalegne, pošto se prethodnim postupcima dobila glatka površina kao neka "glazura". Zatim sam ih oprao u čistom benzinu i ostavio da se osuše. Sledilo je farbanje, i to prvi sloj, OVAJ na slikama, a zatim i jutros drugi sloj koji je fantastično prekrio i ove delove gde je rđa napravila "harakiri" na sočivima, šteta što nisam slikao kako je ispalo "na kraju"...
ALI, posle svega, naravno, krajnji rezultat je bitan i on izgleda ovako (malopre slikano, natrag, u "zadnjem" dvorištu") :
Ova poslednja fotografija je iz kabine, kratko svetlo...
Sijaju minimum 2x jače i bolje nego sa onim starim...
Kada mi je neko ranije, sa starim svetlima, nailazio u susret, i "skratim" svetla, ništa ne vidim, nego moram da usporim i "bečim oči", pazeći da držam pravac, a upravo na desnu ivicu kolovoza...
Odahnem kada me prođe vozilo u mimoilaženju...
Neću, "obećao" mi kolega Mindjušar da će mi dati, kaže ima i nove i polovne, mogu da biram...Pa kupi mu nove, Bozic je, valja se darivati.
Kako nije skupo?Bez ljutnje druze, al ja bi to bacio i stavio nove, to nije skupo
Jedino što me brine je postojanost "farbe" pri visokoj temperaturi koju razvija halogena sijalica...
Sinoć za pet minuta koliko su radila svetla da se naštimam da uslikam, su se stakla farova dobro ugrejala, verovatno u radu, pri transportu, sam protok vazduha će ih hladiti, koliko, videćemo...
Još nešto, a pitanje uglavnom za tebe, Kardan...
Da li moram da ih "zadihtujem", kako preporučuješ u prethodnom Postu, ili mogu da ih ostavim ovako, "polu" otvorene, da kažem?
I ako je tako, kako je najbolje da to uradim, kakvim silikonom, pretpostavljam, i na koja mesta da obratim pažnju?