miloskica
Član
SakalakKoja je sejalica u pitanju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
SakalakKoja je sejalica u pitanju?
Pa mozda prodao u ceni neke najobicnijeHoces da prodas tu kad skines?
Na našem je bio problem da smeta sunce. A to se rešava sa parčetom sunđera 5cmx10cm i saviješ na pola uzdužno i uglaviš između vrataca koja drži ploču i one plastiko koji je kod senzora, a prašina ne smeta bar nisam primetio. Mogu sutra slikati da vidiš gde je to mesto jer ovako ima nekih 10mm proreza i ulazi svetlost pa poremeti rad. Ja se tako mučio prve godine kad idem na jednu stranu pišti od početka do kraja kad se vraćam ni jednom ne zapišti i sve tako se cimao do mi nije dokrajčio i zvao ove iz Padine pa su oni rekli šta trebe i sad radi bez problema.Sakalak
Moras da dodas jos sirinu od pola reda , sto bi bilo radna sirina 325cm.Sutra sijem soju imam kontrolu sjetve a nije mi dobro pokazivala u kukuruzu.Sad sam je ovako namjestio.Sest redi soje na pedeset to je tristo to sam upisao u sirinu .A izmjerio sam tocak koji je vanjska mjera dvjestopet pa to podijelijo sa tri a to je sestoosamdeset jer imam tri sarafa koji stoje na tocku i upisao to u kompjuter.Sad bi to trebalo pokazivati tocno.Jel tako ako netko zna ?!?
Uslikaj kako si postavio taj sundjerNa našem je bio problem da smeta sunce. A to se rešava sa parčetom sunđera 5cmx10cm i saviješ na pola uzdužno i uglaviš između vrataca koja drži ploču i one plastiko koji je kod senzora, a prašina ne smeta bar nisam primetio. Mogu sutra slikati da vidiš gde je to mesto jer ovako ima nekih 10mm proreza i ulazi svetlost pa poremeti rad. Ja se tako mučio prve godine kad idem na jednu stranu pišti od početka do kraja kad se vraćam ni jednom ne zapišti i sve tako se cimao do mi nije dokrajčio i zvao ove iz Padine pa su oni rekli šta trebe i sad radi bez problema.
Sad ne smeta ni sunce ni ne ulazi prašina u toj meri.Znaci sad nema problema?
A sta bi tek bilo da je bio za ponetiNisam trebao hvaliti el.kontrolu, urekao sam je.Danas se iskundačio senzor na jednoj bateriji, iskrivio se i ploča ga isekla kao burek za ovde, nije mi jasno kako se to uopšte desilo ali eto mi troška za sledeću sezonu jer je ova privedena kraju.
Sejao sam soju, jedino ako je upao unutra neki deo od selektora, nemam pojma zaista, sve stoji kako treba, sumnjam na sam nosač tj.lim koji mi se čini da je tanak.Krivio se on pre par dana ali ga ploča nije dohvatila pa sam ga vratio i nastavio setvu a sada je kapitulirao skroz.Videću sa Draganom šta bi mogao biti problem kada odem po drugi Zenzor.