frenky
Član
Namestio sam vazduh pre sezone a u setvi kukuruza zezala jedan dan pet puta i to na istoj njivi kao i prosle godine ostatak bio ok. Sad u setvi soje radi bez problema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne mogu generalno da tvrdim na osnovu jednog sensora od jednog proizvodjaca koji mi je bio u rukama , ali problem je stednja , ugradjuju se najjeftinije komponente , recimo sensori koji koristi arduino su manje osjetljivi na dnevno svijetlo(isto nemodulisani) ali su osjetljivi na jedan dio infra crvenog spektra , ali trebaju uparene diode koje svijetle na njih , dok kod ovog davaca sto mi je bio u rukama su koristene IR prijemnici koji su osjetljivi na danje svijetlo a emiterske diode su bili cak obicne diode. Em sto sve radi nemodulisano(nisu kao daljinski upravljaci ili IR barijere na kapijama ) i onda vanjsko svijetlo pravi problem.Kad uzmeš drugi senzor, slikaj ga, molim te, u krupnom planu da mu se vide prijemna i predajna dioda. Sad nešto razmišljam oko te osetljivosti na sunce, ne znam da li bi možda bilo bolje da su te diode malo upuštene u rupe u plastičnom kućištu, tj da ne vire van tih rupa u plastičnom nosaču. Znači kao da je svaka dioda u malom tunelčiću, možda bi tako senzori bili manje osetljivi na sunce.
(A pravo rešenje bi bilo korišćenje modulisane svetlosti, i uopšte i nije jasno zašto to ne koriste konstruktori.)
Kacio sam slike na prethodnoj strani, dune se samo po potrebi.A kako to radi vazduh si namestio da stalno duva sa kompresora u senzor
A kad dune skine koje zrno sa ploce ili je to ne moguce?Kacio sam slike na prethodnoj strani, dune se samo po potrebi.
Dizne su postavljene sa druge strane ploce a i ispod ploce pa nema veze sa semenom.A kad dune skine koje zrno sa ploce ili je to ne moguce?