Elektro instalacija

Kolege zapelo kod automata releja žmigavaca. Reno 19 97g, kad sam preuzeo odnosno kupio auto žmigavci radili, i čulo se kuckanje releja, sad neradi, samo malo zabruji. Donio sam sa odpada 4 releja ali nisam siguran dali je ijedan za žmigavce, kako da znam dali su za žmigavce. Imaju oznake pinova 31 49a 49, sledeći + - pa nešto kao slovo i bez tačke i AF, sledeći 1 2 3 4 5 samo što nema pina na 4, sledeći liči na zujalicu unutra ima nešto kao dugme. Na mojoj ne baš stručnoj probi prva tri sa plus i minus kablom na nekim kontaktima zabruje.
To je taj neki standard za automate migavaca​

• -31 (Masa na šasiji)
  • 49 (+ sa kontakta)
  • 49a (+ Izlaz ka prekidaču migavaca)
489801058_4109680339278355_1887924929933612680_n.jpg

Automat koji ima zujalicu u sebi​

• E (- na šasiji)
  • B (+ sa kontakta)
  • L (+ Izlaz ka prekidaču migavaca)

Takav automat kada se da kontakt prvo zapišti (>Dugi Beep), pa kada pomerite prekidač pišti stalno dok ne prekinete sami.

Poslednja izmena:
Komšija ima kamion mala Zastavica 35.8,ima li možda neko šemu elektro-instalacije za nju ?
Ima problem sa punjenjem tj ne puni mu akumulator,alternator je bez pobudnih dioda znači ima samo 6,proverene diode,stator i rotor sve je ok.
Regler mu se nalazi u kabini i do nega je sa alternatora instalacija dobra... e sad tu ima i jedan relej (takođe ispitan i dobar) i sa njega instalacija ide dalje ali ne mogu naći gde tačno...

I ja mislim da nije ispravan, neznam koja auta imaju ovakve oznake, poslaću sliku releja koji je bio na autu.

Ja sam kupio za kombajn dvije led u radnji koja drzi dijelove za kamione. Mislim da sam platio njih dvije oko 120€ prosle godine.. Ona sto je dosla na kombajnu iz Njemacke bila je nekih 8 godina, bas kvalitetna ( Hella), al otac negdje prolazio kroz sumu, i grana mu skinula i izgubio. Ove jeftine nisu izdrzale ni 2 dana..

Ja sam uzeo ovu sa sijalicom u Rumi davno, prije sigurno 10 god, a mozda i vise, neka Turska. Platio je tada 1200 dinara, i sve ove godine je sljakala bez greske, samo sam jednom zamijenio sijalicu ona neka sa kablicem, pljosnata. Medjutm proljetos sam je sredio u sumi, i sad ne mogu da nadjem istih dimenzija, jer sam za nju napravio nosac, na strugu onako bas masivan,

Kad sam sastavio žice na akumulator automat je radio sa jednom sijalicom, vratim se na ispravljač on opet samo bruji, vratim ponovo na akumulator, ali belaj, pogrešno spojim i pljasnu varnica, i opet neće da radi, samo klikne ali ne blinka. Dakle suđeno da kupim novi pa opet na probu😁

Nazad
Vrh