Elektro instalacija

Možeš da kažeš Kinezu da ne stave cenu na paket. To je onda rizik ukoliko se paket zagubi... Barem je tako moglo ranije.

Ja sam narucivao npr tri slicna paketa sve vrednosti 20-30e, na prvi ne naplate carinu pa na drugi platim 800 din, pa na treci opet ne naplate. Izgleda zavisi od volje carinika. S obzirom da je prilicno glomazan paket tesko da ce proci bez carine ali koliko ce carina biti ne moze ni vidovnjak da ti kaze

Ja sam naručivao delove sa Made in China , isporuka Fedex. Kad paket stigne na carinu Fedex te obavesti i pita da li hoćeš da oni obave carinske formalnosti.To košta oko 5000 dinara. Šalješ im potrebnu dokumentaciju (račun,bankarsku doznaku, izvod itd) . Plaćaš carinu 10% i pdv 20% na sve što si platio (cena plus troškove isporuke). Nakon toga paket stiže na kućnu adresu.

Tih 10% carine i 20% pdv-a plaćaš ako naručiš preko Fedex-a a preko ostalih je neka druga tarifa (pretpostavljam veća)? Pitam jer konkretno za ono što sam okačio link, fedex traži 140.000 za prevoz a najjeftiniji prevoz je 102.000. Da li najjeftiniji prevoz na kraju ispadne i najbolji tj najpovoljniji ili je bolje naručiti preko Fedex-a i platiti više da bi na kraju ispalo manje?

Carina i porez se plaća po zakonu kojim je definisana stopa od 10% I 20%. FedEx, DHL i ostale kurirske službe, zahtevaju dokumentaciju gde je kupljeno, I koliko plaćeno sa bankovnim izvodom, I na osnovu toga obračunavaju, plus njihov trošak špedicije, koji varira, od 4500din pa na gore.
Problem je što carinu i pdv obračunavaju na ukupan iznos, cena predmeta + shipping (tj cena slanja) tako da obično dažbine izadju vise od 1/3 vrednosti paketa.
Ukoliko paket ide na obično slanje (besplatno, ili najjeftinije), ono stiže preko naše pošte, gde carinik obično po nekom katalogu obračunava carinu I porez, nekad bude i veća od onoga što je plaćeno, ali može se pisati žalba, koja se jelte plaća. Paketi veće vrednosti, svakako idu kurirskom službama, FedEx, DHL itd. jer je tu osiguran prodavac, jedino na rizik kupca šalju običnom poštom, ali onda rizik sami snosite ukoliko se desi lom, ili da se izgubi.

Хвала, нашао сам овај сајт још јуче него мислио сам да није можда негде другде проблем. Радио је дуго десни показивач и само одједном престао. Возим код мајстора, све што има са струјом нећу да пипам. Заменски део од 2500 - 6000 динара нов.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Da li ste rešili problem?

Чекао код једног мајстора 4 дана на ред, сад чекам код другог ево други дан . Каже да не мора бити до целог аблендера већ само до прекидача, дешава се код хјундаија и тојоте. Углавном кад ми каже да дођем видећемо. Иначе код два аутоелектричара никад нисам видео више аутомобила. Само их довлаче.

Чекао код једног мајстора 4 дана на ред, сад чекам код другог ево други дан . Каже да не мора бити до целог аблендера већ само до прекидача, дешава се код хјундаија и тојоте. Углавном кад ми каже да дођем видећемо. Иначе код два аутоелектричара никад нисам видео више аутомобила. Само их довлаче.

Kao što sam vam već napisao

Provodnici su toliko tanki da je strašno, nije ni čudo što pukne (To se najviše koristi i to najpre strada). Hoće nekada i štampa da se ošteti tu gde ide klizač

Rešenje je da prelemite te žice ili da uzmete originalni (Skuplja varijanta) ili zamenski (Jeftinija varijanta) Ablender. Ako je štampa onda mora prvo da se očisti pa da se nanese fluks pa da prelemite ili da napravite nove vodove (U svakom slučaju je bolje uzeti originalni ili zamenski deo)

Napomena: Obavezno Gledajte S/N broj

T8 (Ablender) i T10 (Volan) vam treba od Torksa

Ako majstor ima vremena može to da odradi (Kvalitetno da se odradi) ali ako nema onda se naruči ceo ablender pa se ugradi on.

Poslednja izmena:
Ако сам га добро разумео сретао се са таквим кваром и има решења, куповина новог дела последња опција.

Ако сам га добро разумео сретао се са таквим кваром и има решења, куповина новог дела последња опција.

Naravno da ima rešenje napisao sam gore (Ili prelemljavanje žica, ili čišćenje kontakata) popravljao sam Ablendere za sve modele automobila ni sam ne znam koliko dok ne proverim radne naloge (Znam da je trocifren broj).

Parče plastike, provodnici i jedna štampana pločica cela mudrolija zvana Ablender.

На оба југа ми је био цркао аблендер. Решење замена жица дуга светла на кратка. И терај даље, само нема дуга светла. Али има нивелацију светала на дугме па нема проблема у саобраћају.

Nazad
Vrh