Elektro instalacija

E upravo takva Beta klešta imam i nisam bio zadovoljan...
Eventualno ako te buksne što sam imao nisu bile odgovarajuće.... Nzm... Kada sam ih potrošio više klešta nisam ni koristio. A tom ima 20god....

I još samo par pitanja, Koliko releja treba za npr. prednja svjetla? Jel dosta jedan za kratka i jedan za duga? Releji su 40A, i jel tko ugradivao na IMT-539? Gdje ih staviti?

E upravo takva Beta klešta imam i nisam bio zadovoljan...
Eventualno ako te buksne što sam imao nisu bile odgovarajuće.... Nzm... Kada sam ih potrošio više klešta nisam ni koristio. A tom ima 20god....
Cudno. Kod mene rade perfektno. Nema da omane. MOram nekad slikati kako izgleda kad upresuje. Mnogo bolje od onih obicnih presa.

I još samo par pitanja, Koliko releja treba za npr. prednja svjetla? Jel dosta jedan za kratka i jedan za duga? Releji su 40A, i jel tko ugradivao na IMT-539? Gdje ih staviti?

Dovoljan je jedan za kratko a drugi za dugo jer su ti ovo dovoljni za cca 480 Wata potrošač, a normalne sijalice su standardne 50/55 wata svaka ili 40/45 one stare ili do max. 80/100 posebne izrade. Moraš ih staviti između brave i osigurača a gdje češ ih strpati nema veze tj. stavi ih gdje ti najbolje odgovara.

imam unior klešta za papučice i nisam baš prezadovoljan. Onaj srednji deo lepo stisne i savije ali ovaj krajnji gde dolazi bužir tu večito nešto unakazi. Jednostavno, nije to to.
Imaju li neka koja bar približno stegnu papučicu kao što to rade fabrički?
http://www.profishop.rs/media/catal...f78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/6/0/605806.jpg
Taj deo gde dolazi buzir samo presavijes jedno preko drugog i stisnes.Unakaze ga jer ugao nije dobro resen za tako dugacak deo koji treba da savije.Bitno je da žicu stisnu dobro a tu ne grese.Mojima ce danas sutra 18 godina i nameravam da kupim nove ali jos nisam nasao adekvatnu zamenu za Uniorke.

Uglavnom imam problema jer su to papučice lošeg kvaliteta.
Krakovi to zadnjeg dela su predugački.
Kada imam vremena, skratim ih makazama pa onda posle stiskanja dođu na nešto približno originalu.

predugački su ti zato jer bi morao kupovati posebno za 1mm2 žicu, posebno za 1,5 mm2 pa 2,5mm2 itd. a to je za sebe nemoguće, a i vrlo teško ih je naći za kupiti u malim količinama.

treba ti alternator koji ima W izlaz ili ga sam napravi tako da zalemiš jednu žicu na izlaz bilo koja od tri namotaja (moraš rasturiti alternator) i onda to spoji na ulaz za impuls na obrtometru, s time da ti mora odnos pogonske remenice i remenice na alternatoru na traktoru biti isti kao što je bio i na autu.

Da pitam ovde, jel ovome nema spasa:

2nk5el2.jpg

U pitanju je sewer 2,2kw, jel moze da se premota, zameni stator?

Moze se premotati,ako ti neces hajde da trgujemo.Meni treba trofazni od 2,2kw na 1400 obrtaja.

A kada ga previnklujes i promenis lezajeve to je nov motor. A ako polovan kupis opet si u pat poziciji.

Dat na vinklovanje, matori zeznuo stvari, nije mi rekao i nije promenio sklopku pre nedelju dana kada je video da nesto nije u redu :sjasi:...

Nazad
Vrh