Elektro instalacija

Mislim da po tom pitanju 533 i 539 nisu isti, jer 533 inace i za svoj zapinje a 539 ne.

Probaj staviti neki manji od npr. 33ampera. Manji prečnik i lakše uđe a realno gledano, teško da ćeš ga uspeti uposliti osim ako ne kreneš pećine da istražuješ sa njim.

Izvini ali to nije odgovor na moje pitanje. Pitao sam jel tko stavljao od golfa 3 na 539 i jel se desi da zapne spona po rupama kad se ide?

Ima li nekog da je kupio sat za merenje obrtaja broja motora koji se montira na alternator traktora?Gde,koliko,šta...?

Neznam da li ćeš to naći jer koliko mi je poznato jedino MTZ to koristi (barem ono što bi moglo imati normalnu cijenu), potrebno je kalibrirati a za što ti je potreban obrtometar (instrument) jednostavnije i jeftinije rješenje je ovakvo nešto http://www.banggood.com/Red-LED-Tac...ith-Proximity-Switch-Sensor-NPN-p-928692.html senzor reagira na magnet koji staviš na radilicu (remenicu) ili ako postoji mogučnost na zamajac, korpu kvačila itd. . Ja sam ugradio jedno pet šest komada i svi još uvijek rade, jednome sam stavljao i dodatni senzor na kardan pa prekidačem prebaciva koje će mu okretaje pokazivati, taj dodatni senzor je 3.44 USD.

Pitaj Dangera ili bracu Spajic oni su postavljali na forum taj univerzalni instrument,ako se ne varam oko 50e je. Meri temperaturu rash.tecnosti,obrtaje,mozda pritisak...zapamtio sam da ima 4 opcije.

Imam par pitanja za iskusne,posto planiram da spojim elektromotor od 220 volti i alternator od juga,pa dobijem punjac-starter.
1 da li odnos remenice moze da bude 1:1,motor od ves masine mi se cini kao dovoljno brz,pa bih ostavio originalne remenice(nemam druge).
2 sijalica pobude da se izvede direktno od velike do male kleme na alternatoru,struju bi dobila kad se spoje kablovi na akumulator,kad se upali elektromotor ona bi trebala da se ugasi,a alternator puni.

1.ovisi o broju okretaja motora, alternator počinje puniti na cca 1000 o/min međutim struja punjenja mu je dosta mala na tom broju okretaja , na 2000 ti je na 60% , na 3000 oko 85% , na 4000 oko 95 % dok punu snagu dobiva izna 5000 okretaja i prema tome koliko ga želiš iskoristi moraš proračunati odnos remenica. Ovi podaci se odnose na iskrine alternatore, samo mislim da elektromotor od vešmašine neće imati dovoljno snage za pokrenuti jer su oni većinom oko 750W i na centrifugi se vrte oko 2800 o/min znači za punu snagu bi odnos morao biti 1.7 : 1

2. OK

ja imam nešto slično složeno ali koristim motor od kosilice ( B&S 3,5 ks).

Pravio sam ja prošle zime sa motorom od veš mašine i kolega @mbranko je u pravu motor od veš mašine je mali može puniti akumulatore do 70 ampera ako su prazni već za 97 je mali ,nema snage ako je akumulator prazan a ako treba da se malo dopuni onda može i nemože orginalna remenica sa veš mašine mora veća da bi se dobilo na brzini. kasnije sam napravio još jedan sa trofaznim motorom od 850 vati taj može da puni sve redom i pita ima li još.

ako dobro vidim piše da ima 0,25 kw i sumnjam da će pokrenuti alternator ako je akumulator prazan. jer kod odnosa 1 : 1 bi ti dobivao nekih 20 do 25 ampera (ovisi o tipu alternatora) i to bi bio praktički "perpetum mobile" jer bi za uloženih 250 wata dobio isto toliko ili čak i više.

Ako možeš zaobiđi ih, a ako hoćeš da remontuješ alnaser ili bilo šta drugo od elektrike, javi se na pp da ti pošaljem broj od jednog majstora isti iz B.Bašte što radi to kvalitetno i pošteno.

Nazad
Vrh