Odlicna tema, ali cini mi se zahteva i visoku svest ljudi......
Meni se najvise svidja ideja o ekoloskim kucama, mastam o jednoj takvoj, ali najverovatnije ce i ostati u domenu maste. Gledala sam nekoliko emisija na tu temu, naravno ne nasih i u sustini svelo se na gradnju koja je do skora bila prisutna i kod nas. Zato su mi i bili cudni problemi Britanaca, nikako da im stigne trska za pokrivanje krova iz Turske, jedini majstor za pravljenje kuca od blata u kraju je veoma skup, drugi su jurili izolaciju od vune...Takve kuce ne samo sto "brinu o okolini" vec se ekonomski veoma isplate, a mozda nekom proizvodnja materijala za gradnju i gradnja takvih kuca bude i izvor zarade. Ako su informacije elektronskih medija tacne takav nacin zivota je sve popularniji i isplatljivija.
Naravno tu je i solarna energija, vetrenjace i jos neke stvari koje bez obzira sto su bliske Prirodi, meni deluju kao SF
. Sve u svemu volela bih da se javi neko ko zna i zeli da pise o ovome.
Drugarica je pokusala da za diplomski rad na arhitekturi uzme adaptaciju jednog hotela na ekoloski nacin. Tako da se koriste prirodni materijali made in Serbia, da se omoguci da racuni za grejanje, struju, vodu i sl. budu svedeni na minimum, puno zelenila... Naravno od tog posla nije bilo nista.