Khm da ispričam i svoju priču, verujem da joj je mesto ovde. Dakle, 2007. odlučim se da u svom selu nedaleko od Guče prikupljam staro gvožđe i prodajem reciklažnom zavodu u Požegi. Kao i u svakom manjem mestu ili opštini nepresušan izvor raznovrsne gvožđurije je bila upravo reka koja protiče kroz selo- Bjelica. Tada sam za jedan raspust (da pojasnim bio sam student) zaradio otprilike 70 000 din za nepunih mesec i po. Na jednu površinu u dvorištu sam dovlačio svo gvožđe sa TV 420 i komšijinim 539.
Jedan dan sam izvukao sledeće iz reke:
- tri bloka motora od fiće,
- dva velika akumulatora,
- kompletnu limariju starog tristaća, škode i onog poljskog fiata (kao da su ga od olova pravili),
- diferencijal od kamiona,
- oko 15 vrata, gepeka, hauba,
- bezbroj smederevaca,
- bezbroj metalnih starih buradi
- nekoliko ramova od ručnih kolica
- radijator 10 rebara
- neke cevi- ko zna od čega oko 50 kg
- točkovi razni, zamrzivači, frižideri, šporeti, metalni kreveti to sam nalazio i pored puta...
- kao i gomila neke gvožđurije koja se nije mogla prepoznati.
Tri puta sam za taj raspust odlazio u otkupnu stanicu. Svaki put su mi na ruke isplatili 30 000. Naravno trošio sam za gorivo, brusne ploče (vadio sam bakar iz kompresora, starih startera, motora), davao sam za razne usluge čekrk, jači traktor al tu negde 10-15 hiljada maksimalno. Nije bilo lako, al isplatilo se. Inače, pričalo se po selu da su meštani pre samo dve godine nosili u reciklažni zavod "Boga Oca" i da su namlatili novac, ali reci niko nije ni prilazio. Posle su pojedinci imali neki ljubomorne ispade, pa su svojatali đubre u reci. Budale... njih sam častio pivom!