E-Agrar

sta cekas sa tom naftom?

nije mi jasno iskreno sta se ljudi otezu sa tim iznosenjem nafte,bez ikakve uvrede ali ta lenjost mi zaista nije jasna

komsija prosle godine ostao kratak za 600l tj 30crvenih povrata,kaze zaboravio a nije znao da je do 31 rok :rolleyes:

u nedelju kako ovi govore staje platni promet sa nisom

Na NIS aplikaciji imam 2k litara manje vise jos ,ali to je po 179 din ,a ovo me zanima zbog refakcije ,posto nisam bas siguran koliko mi ostalo litara na tom gazdinstvu.A na njixovoj pumpi cu uzeti gorivo.
Sa kojom naftom ?,sto imam na hektare za povrat refakcije ja sam to iskoristio skoro u potpunosti.
koja druga nafta postoji za 179din?

jesi siguran da si ti bas pohvatao sve kako ide ovo od kad su stavili limit

@Arkadije pa zar ti ne piše na aplikaciji koliko još dizela možeš sipati po povlašćenoj ceni?
f0e68474fa6292b21f7fed108ea17bb7.jpg
Ovo je novija verzija aplikacije (za koju nisam znao da postoji do preksinoć) gde se vidi količina. Ja imam staru aplikaciju na kojoj se ne vidi stanje tj mora se nazvati kol centar. Jbg nisam znao a računam da je i u nis-ovoj aplikaciji ista količina goriva kao i u mojoj evidenciji. Kad ono 120 lit razlike! Kakav danak neiskustvu.....

Jedno vreme je jeftiniji bio ectodizel na lukoil agro karticu nego na nisu obican. Otud verovatno i ostalo goriva sa popustom, a refakcija iskoriscena.

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Da imam novu aplikaciju ,malo me zbunila ta slika toliko isecena.Taj broj na nis aplikaciji o litrazi goriva preostaloj je odobrena kolicina sa njixove strane kao popust do 179 .Posto sam normalno uzimao gorivo i na drugim pumpama,litrazu na hektare za refakciju sam istrosio ,celo leto skoro sam vozio masine na ecto sa lukoil-a ....

Da imam novu aplikaciju ,malo me zbunila ta slika toliko isecena.Taj broj na nis aplikaciji o litrazi goriva preostaloj je odobrena kolicina sa njixove strane kao popust do 179 .Posto sam normalno uzimao gorivo i na drugim pumpama,litrazu na hektare za refakciju sam istrosio ,celo leto skoro sam vozio masine na ecto sa lukoil-a ....

Mozda glupo pitanje,ali na jednom gazdinstvu nisam bas sto posto siguran jel imam jos tipa 150 ili 180 litara za refakciju.Ako sad npr na pumpi uzmem vise goriva nego sto imam dozvoljeno na eAgrar,jel mogu i dalje podneti zahtev samo na tih 150 lit ,iako npr racun je od 200 lit ?.

Odgovor je - DA.

Mozda nje mesto za to al da pitam .Jel neko upoznat sa prijavom za legalizaciju objekata na poljoprivrednpm gaydinstvu,koji objekti se prijavljuju,kakav dokaz o vlasnistvu treba za objekte ili za zemlju na kojima se nalaze i kako se racuna kvadratura objekata?

Mozda nje mesto za to al da pitam .Jel neko upoznat sa prijavom za legalizaciju objekata na poljoprivrednpm gaydinstvu,koji objekti se prijavljuju,kakav dokaz o vlasnistvu treba za objekte ili za zemlju na kojima se nalaze i kako se racuna kvadratura objekata?
Потребно је доставити следећа документа: ЈМБГ подносиоца пријаве, број катастарске парцеле или адресу, податке о објекту (ИД или означити на мапи), врсту, површину и спратност објекта, као и податке о посебним деловима ако постоје. Такође, потребно је приложити доказ о праву на земљишту и објекту, као што су уговор о куповини, решење о наследству или одлука о додели објекта.

Шта могу већ сада да урадим да се припремим за подношење захтева за упис права својине?

Можете да се припремите за подношење пријаве за упис права својине тако што ћете се на порталу ГеоСрбија упознати са актуелним стањем у евиденцијама о непокретностима и правима на њима за непокретности за које сте заинтересовани, да прикупите одговарајуће податке о тим непокретностима (идентификациони број непокретности ако постоји, број парцеле), и прибавите доказе о правима на земљишту, односно објекту.

Такође, с обзиром да се пријава врши електронским путем, сву документацију треба да припремите у електронском формату, па је потребно да скенирате уговоре, оставинска решења и скенирате, односно дигитализујете другу папирну документацију. Сва ова документа припремите и нека буду спремна на вашем компјутеру, телефону, или УСБ меморији. Препоручено је, али није неопходно, да се региструјете тако да будете е-Грађанин, да бисте лакше приступали дигиталној платформи за подношење пријаве и праћење статуса решавања. На крају, корисно је да пратите званичне изворе информација, а пре свега оне који долазе од Владе Републике Србије и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Предмет пријаве су објекти, делови објеката и посебни делови који су изграђени без грађевинске дозволе или супротно планским актима, као и они на којима није уписано право својине у катастру. Такође, могу се пријавити објекти са привременом грађевинском дозволом издатом пре 13. маја 2003. године, као и стамбени и привредни објекти без употребне дозволе, инсталације, инфраструктурни линијски објекти и земљиште испод објекта.

Poslednja izmena:
Nisam uspeo da nadjem koje objekte treba prijaviti tj da li objekti potut supa ili hala koji su izgradjeni na metalnim ili drvenim stubovima i opsiveni limom ili koji su otvvoreni sa jedne ili vise strana treba prijavljivatii

Nisam uspeo da nadjem koje objekte treba prijaviti tj da li objekti potut supa ili hala koji su izgradjeni na metalnim ili drvenim stubovima i opsiveni limom ili koji su otvvoreni sa jedne ili vise strana treba prijavljivatii
U uputstvu od 105 stranica imate sve što vas zanima.

Ali ajde da vam odgovorim:

Hale koje su izgrađene na metalnim ili drvenim stubovima i obložene limom, ili koje su otvorene sa jedne ili više strana, mogu biti predmet evidentiranja u skladu sa zakonom, ali se na njima ne upisuje pravo svojine. Takvi objekti se smatraju konstruktivno nezavršenim i evidentiraju se u evidenciji o utvrđenim promenama.

Šupe koje su izgrađene na sličan način, odnosno na metalnim ili drvenim stubovima i obložene limom, ili koje su otvorene sa jedne ili više strana, takođe mogu biti predmet evidentiranja u skladu sa zakonom. Međutim, na takvim objektima se ne upisuje pravo svojine, jer se smatraju konstruktivno nezavršenim objektima i evidentiraju se u evidenciji o utvrđenim promenama.

Poslednja izmena:
Jeste , ALI nis je uzimao presek iz eagrara tamo negde krajem januara za tekucu godinu, sto ce reci ako njiva nije tamo na eagraru do tog datuma nema povracaja goriva na nju za tekucu godinu.
Ne znam kako to ide s drugim pumpama, a i pitanje sta ce biti s povracajem, nisom.

Nemam pojma kako tacno funkcionise, ali neke njive sam u februaru ubacivao u eagrar, i nisam usle u ukupnu kolicinu nafte za ovu godinu, tako su mi objasnili

Nazad
Vrh