E-Agrar

Razmišljam da promenim banku, da li prihvata e agrar račun koji imam od ranije (opšti, kako da ga nazovem) ili moram da otvorim novi gde bi u ugovoru pisalo da je baš namenski poljoprivredni?

Sent from my SM-A155F using Tapatalk

Prenosim pitanje jednog mog druga:

Da li može neka parcela upisana u eAgrar da se prilikom obnove ostavi bez kulture (npr. hoće da odmori zemlju jednu godinu), naravno ne bi se tražila subvencija za tu parcelu? Ranijih godina je na toj parceli prijavljivana kultura i podizane su subvencije za tu parcelu.

Da li može neka parcela upisana u eAgrar da se prilikom obnove ostavi bez kulture (npr. hoće da odmori zemlju jednu godinu), naravno ne bi se tražila subvencija za tu parcelu? Ranijih godina je na toj parceli prijavljivana kultura i podizane su subvencije za tu parcelu.
Naravno da.

Imaš da ubaciš kao kulturu " Ugari" ja sam koristio prošle g,nema subvencije za tu zemlju

Da li je neko imao ovakvu situaciju? Vlasnik zemlje tvrdi da nikad nije registrovao zemlju i nema registrovano gazdinstvo a kad sam pokušao da upišem njivu izbacilo mi je da je registrovana na dva gazdinstva i to u većoj površini nego što je ukupna površina njive.

Da li je neko imao ovakvu situaciju? Vlasnik zemlje tvrdi da nikad nije registrovao zemlju i nema registrovano gazdinstvo a kad sam pokušao da upišem njivu izbacilo mi je da je registrovana na dva gazdinstva i to u većoj površini nego što je ukupna površina njive.

Mozda on nije registrovao zemlju i otvarao gazdinstvo ali neko pre njega jeste. Deda baba ili neko pa je verovatno on bio clan pa sad preslo na njega. Ja sam imao dva slucaja gde su ljudi rekli da nemaju gazdinstvo i na kraju se ispostavilo da imaju a nisu ni znali. Pa su morali da nameste aplikaciju i ugase gazdinstvo.

Cak sam imao slucaj da je jedan deo parcele ostao u gazdinstvu tog coveka a on izdao drugome zemlju a taj drugi ubacio u svoje gazdinstvo. Na kraju se ispostavilo da je ubacio moj deo zemlje posto su identicni delovi. Pa sistem nije prepoznao. Sad imam situaciju da je kod njih dvojice prijavljena zemlja a ja ne mogu zato sto nema slobodne zemlje…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Untitled.png

Površina u katastru 0 36 00
Prijavljeno u e agraru 0 54 00

Neko je napisao nije baš ispravno probaj na nekoj Nisovoj pumpi da vidiš kao koliko ti je ostalo goriva.
Ili na drugi način prijavio upravi pa neka oni kontaktiraju.
Imalo je dosta problema kad su se podaci povukli u e agrara ja sam ispravio kvadraturu na bar 10 parcela.Pogotovo je prljavo bilo gde nije digitalni katastar.

Da li neko zna zasto prilikom izmene setvene strukture kada kliknem na potrdi, umesto da se pojavi uneti podaci su uspesno sacuvani se na mestu gde se upisuje povrsina pod protivgradnom zastitom pojavi da se mora upisati najmanje 1 hektar iako nema protivgradne zastite? To mi se desava samo kod parcela koje sam uzeo u zakup koji vazi do 31 12 2025,a vlasnik ih je prodao 06 02 2025 trecem licu.Na vlasnistvu nemam taj problem pa mislim da to ima neke veze.

Zoves e agrar i oni ti kazu. Objasnis o cemu se radi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Treće lice :nono: samo vlasnik može da sazna tu informaciju.
Da li neko zna zasto prilikom izmene setvene strukture kada kliknem na potrdi, umesto da se pojavi uneti podaci su uspesno sacuvani se na mestu gde se upisuje povrsina pod protivgradnom zastitom pojavi da se mora upisati najmanje 1 hektar iako nema protivgradne zastite? To mi se desava samo kod parcela koje sam uzeo u zakup koji vazi do 31 12 2025,a vlasnik ih je prodao 06 02 2025 trecem licu.Na vlasnistvu nemam taj problem pa mislim da to ima neke veze.
Izbrišite biljne kulture sa tih parcela i ponovo ih ubacite (Samo ovog puta ne dirajte opciju Protivgradna zaštita na).

Par sekundi

Već sam vam odgovorio u Sredu (05.02.2025.) u 17:00 na to pitanje:

Poruka u temi "E-Agrar"
Odgovorili ste na drugo pitanje. To sam sredio i hvala Vam!
Nego i dalje ne znam, koliko se čeka na setvenu strukturu i na izvod iz registra. Potvrdu o aktivnom statusu sam dobio a ova dva dokumenta nisam...🤔

Nazad
Vrh