E-Agrar

Zdravo, imam dva pitanja, mozdu su glupa, ali moram proveriti call centar ne mogu dobiti...
Treba da promenimo nosioca pg, medjutim članu koji je buduci nosilac je uneto prezime sa slovnom greskom "Bglagojevic" a nemamo opciju da to promenimo, jedino da ga izbrišemo kao člana i ponovo dodamo, ali to zahteva čekanje da oni to prihvate, pa da li je problem ako tako ostane?
-Deca ispod 16 godina se ne mogu dodati kao članovi pg,jer nemaju licnu?

Zdravo, imam dva pitanja, mozdu su glupa, ali moram proveriti call centar ne mogu dobiti...
Treba da promenimo nosioca pg, medjutim članu koji je buduci nosilac je uneto prezime sa slovnom greskom "Bglagojevic" a nemamo opciju da to promenimo, jedino da ga izbrišemo kao člana i ponovo dodamo, ali to zahteva čekanje da oni to prihvate, pa da li je problem ako tako ostane?
Obavezno izbrišete pa ponovo dodajte, ne čeka se dugo verifikacija.
Mogu da se dodaju i deca, samo treba da se priloži Izvod iz matične knjige rođenih i izjava nosioca (u slobodnoj formi)
da se dete nalazi na istoj adresi.

Člana morate da obrišete pa ga onda ponovo dodate.

Maloletno lice sa navršenih 16 godina života, koje ima prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije dužno je da ima ličnu kartu.​

Maloletno lice starije od deset godina života (dete) ima pravo, ali ne i obavezu da poseduje ličnu kartu.

Lična karta je obavezna sa napunjenih 16 godina. Zahtev za izdavanje lične karte podnosi jedan od roditelja.

Zahtev se podnosi u roku od 15 dana po navršenih 16 godina.

Za izdavanje prve lične karte maloletnom licu neophodna je uplatnica generisana na portalu eUprave i po želji, nije obavezno, fotografija veličine 50h50 mm (koja verno prikazuje lik deteta, na jednobojnoj sivoj pozadini, ne starija od šest meseci i koja ispunjava uslove propisane u članu 21. Pravilnika o ličnoj karti).

Poslednja izmena:
Da li maloletno lice može da otvori RPG?Naravno mislim na dete završene srednje škole 3 stepena.
Ja kad sam završio školu ,počeo sam odmah da radim i bio sa primljen u radni odnosi s sa 17g 9m .

Da li maloletno lice može da otvori RPG?Naravno mislim na dete završene srednje škole 3 stepena.
Ja kad sam završio školu ,počeo sam odmah da radim i bio sa primljen u radni odnosi s sa 17g 9m .
Može naravno ako ima ličnu kartu (U pravilniku nigde ne piše da ne sme i nigde nije precizirano koliko moraš da imaš godina da bi mogao da otvoriš jedno Poljoprivredno gazdinstvo).

Nazad
Vrh