Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako se pokazalo prskanje nakon sadnje? Nama je najveci problem ambrozija, mi idemo 0.9 negdje i vise od 1 litre. Mi koristimo Komersant (ista je aktivna materija kao i kalif) i na ot jos 1.2 litre oktagon ( s-metolahlor).Uh ja nejdem toliko, 0,5-0,6 l/ha sa time da ja idem na rasađeni duhan najkasnije u roku 2 dana...
Ides samo sa kalifom ili dodajes jos nesto? Ja sam cuo da ljudi rade i tako ali jos uvijek se nismo usudili da probamo. Bas gledam video sadnje od prosle godine kako se pokazala ta sadilica? Izgleda jako dobro. Koliko kosta jedna takva? Ja se nadam da ce ovo vrijeme popustiti mi jos nismo krenuli sa sadnjom.Pa jako dobro, uvjek to radim tako i uvjek dobro, ali kažem ne prelazim puno preporučenu dozu. Ako buši ispod zemlje u korijenu, to je žičnjak 100 posto, isto izgleda ko gusjenica, tu pomoći nema, jedino eventualno nekim mikrogranulama u samoj sadnji unest direkt u zemlju, prskanje ne pomaže. Za sovicu već da prskanje, uveče dok izađe.
Ja sam prosle godine zalomio posle podbrira negde oko 16jula i nisam imao niti jedne gusenice a ni zaperaka, inace berba zavrsena 15 septembraPrimijetio sam da je zemlja jako usitnjena i ravna. A to je tesko u nasim uslovima postici. Kod nas najvecu stetu stvaraju gusjenice. Prosle godine probali smo sa svim mogucim insekticidima i nije bilo uspijeha. Jedina dobra stvar protiv gusjenica je zalamanje. Duvan koji smo ranije zalomili nije dirala nego se hranila mladim zapercima.