Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja zasadio jesenas dve dunje leskovacku i sampion. I sampion bas se lepo primio i ima dosta lista a leskovacka nista. Ima pupoljke rekao bih da spavaju.
Ne znam da li ce se primiti ili s obzirom da je sampion lepo olistao ov0o znaci da se nije primila.
"Bakteriozna plamenjača (Erwinia amylovora)
Povoljni uslovi su visoka relativna vlaga i temperatura. Optimalna temperatura za razvoj bolesti je 23-25 stepeni,a temperatura od 18 stepeni je minimalna za razvoj bakterije. Kako su trenutno temperature niže od najniže temperature za razvoj bakteriozne plamenjače za sad se ne preporučuje tretman."
Vranjska je cvetala a Leskovačka oko 10%-20%, da li smo u narednim danima zbog lošeg (hladnog) vremena mirni u vezi ove bakterije?
Ja sam sadio Leskovacku i Vranjansku. Sve su se lepeo primile i olistale. Cak Vranjanska isterala i cvetove.
Kod mene se Jos nije otvorilo..A kakvo vreme najavljuju...
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
То се и надам. Да лепо стане и преспава ову недељу...Kod mene cvetalo preko 80%, sa ervinijom nikad nisi miran ne opuštaj se.
- - - - - - - - - -
Ako su ti mlade sadnice skidaj cvet sigurnije je.
- - - - - - - - - -
Možda je i bolje da ne cveta dok ne prođe ovaj belaj od vremena.
Шта планираш од прскања и када? Ја бих опет Бактерије и неки фунгицид само нисам паметан када....I ja sve hoću da pitam ali znam da je muka... uglavno kod mene ima nešto izlomljenih grana od snega, cvet nije izmzao ali pitanje kakva će biti oplodnja tako da mislim da na dunjama naročiti kod mene pravo stanje će se znati tek za jedno 10tak dana.
Чиме си прскао данас?Zbog svog ovog stresa koje su doživele voćke danas sam oprskao protiv ervinije, ponedeljak utorak Akord pa za par dana Ekstrasol...
Ervinija inace je bakterijska bolest prenosi je i pcela kada sakuplja polen kao i ostali insekti, tako da nekad i bakar nece pomoci (inace bakar se najvise koristi kod gljivica) - dobre rezultate pokazao je i ekstrasol
Jako razorna bolest a obozava dunju i kad primetis je ona je vec odnela 15-ak cm grane, pa kad skratis jos 20-ak koliko treba - imas porast od 10-ak cm godisnje
Moje misljenje je da list dunje treba nabombardovati bakterijama kao sto je taj ekstrasol i mozda bakterije iz mleka - mada nisam se upustao u to isprobavanje iz prostog razloga posto imam drugog voca i cim sam izbacio dunju nemam problem ni sa ervinijom
http://www.horvat.hr/preporuke.php