Dunja

Ja sam Marko, iz Trstenika, a planiram da ove godine zasadim 1ha u selu Katrga, pored Mrčajevaca.
Molim sve koji imaju nekog iskustva da mi se jave na 069 713 887 ili ovde na forum.
stefanvoce ti si mi najbliži, samo preko Morave, pošalji broj da te nazovem

Postovane kolege pratim vas od pocetka posto bih i ja htjeo zasaditi par stabala dunje za svoje potrebe,vidim da je leskovacka najbolja,nego mi recite da li treba ova vranjska ako imaju pcele ili one trebaju u svakom slucaju.:ppozdrav:I da zaboravih dali neko ima dobar recept za rakiju od dunja moze i na pp.posto sto se tice toga totalni sam laik unaprijed hvala.

Mile ne mora nista :osmeh: Ali najbolje je dodati par komada vranjske (dunjca) kog ja ne mogu trenutno da nadjem nigde,ako neko ima neka javlja hitno! :sreca:
Uz par kosnica i par dunjaca nemas frke .... A za rakiju javljam sto pre na p.p. .

Ziv bio!

Hvala na brzom odgovoru,a koliko tebi treba te vranjske provjerio bih ja ovdje bas da vidim da li ima ako nije neka velika kolicina mozda bi se i mogao naci nacin za prebaciti do tebe prijatelju:osmeh: a ovo za rakiju mi posalji styo prije budes mogao ali onako natenane od berbe pa do casice :haha::ppozdrav: ako sta saznam za sadnice javicu ti.

Ma poslacu ti i pod koje drvo da sednes kad pijes , lakse napolju , ne treba ti lavor za peglanje ! :ppozdrav: A treba mi 30-ak komada , toliko je zafalilo :sreca:

Poslednja izmena od urednika:
Моја дуња рађа ненормално (куц-куц). Ове године је толико родила и крупно да су се људи на улици крстили. Дошао неки човек и питао: хоћеш да ми продаш плодове, а ја рекао `ајд за 1000 динара и литар ракије дуњеваче кад испечеш. Ракију још нисам ни примирисао. :osmeh:

Dunja je bas dobra vocka obozavam njen miris, kompot naravno, dzem jos vise a tek slatko njam njam njam.

stefanvoce raspitivao sam se oko sadnica kazu mi da tek treba da dobiju ovo sto su imali to je prodano jos jesenas:ppozdrav:

Hvala druze u svakom slucaju , nasao sam sve sto mi treba . Nisam bio kuci zadnjih dana ....dostavljam ti nesto o dunji....ili ako imas skype,posalji mi na p.p. ...pozzz:ppozdrav:

ovih dana imam problem sa dunjom , pocele naglo da se suse grane iako je zasticena, cime spreciti ovu napast. Grane koje su obolele odmah sam posekao.

brile58 to je ove godine na zalost zahvatilo po celoj Srbiji nekoga muci ervinija ,nekoga monilija ...muka sa obe bolesti . Preduzmi sledece ako si u mogucnosti :

fungicid ``Switch`` pomesaj sa NPK djubrivom za folijarnu upotrebu ,ovo ce bar da ublazi bolest. Naravno,svaku zarazenu granu odseci do zdravog dela i spali.
SRECNO!

none 73 , koliko ti komada treba ?

Pozdrav svima i jedan savet samo.Naime cuo sam da dunju ne treba saditi pored vec postojecih vocnjaka iz razloga sto unistava voce oko sebe,da li je to tacno ili ne?Unapred hvala na odgovoru

Nazad
Vrh