Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
da i to, ja sam konkretno mislio na nekrozu lista po obodu ( mislim da je slika 4 u pitanju, gore desno). I to za spratove se slazem sa tobom. na slikama koje kometarisemo se vidi kako ne treba da izgleda krosnja.zuckasto lisce i krivudavi vrhovi? krecnjak i pH vrednost
.............
I meni su tako savetovali da su jasnije razdvojeni spratovi baš zbog provetravanja čak zbog težine plodova da svaki sprat režem kao za kotlastu krunu tj da ne puštam dugačke bočne grane nego da ih kratim da 50tak cm pa dogodine opet tako...ne kod tebe druze - uzuncheve slike komentarisemo
Imas bolji razmak nego slike koje sam komentarisao, nesto gledam i kontam da za nju posto je osetljiva treba da se jasno vide spratovi grana jer joj treba ozbiljno provetravanje.
zoransm
Bravo lepo to izgleda, video sam na forumu da se raspituješ i za prodaju dunje jesi našao išta konkretno
ne kod tebe Zoki....ovo je odlicno!
Pozdrav i tebi nikola LE nisi našo podatak jer je veoma nezahvalno i neozbiljno od bilo koga ma koliko mu bio star voćnjak da iznosi tačne ili približne cifre...Prvo rod hmm...tu je naj objektivnije računati oko 25-30t po 1ha,od 5.-6. godine pa dalje,što ne znači da nemože više a uvek je tu mogućnost da podbaci .Cene su šarolike prošle god u Novom Sadu u prodavnicama "Zelena pijaca" je na malo bila 22-23din onda možeš misliti koja joj je bila cena na veliko,inače u razgovoru sa proizvođačima a i kupcima provlači se cena od oko 20-40din a ima čovek na drugom forumu koji uspe da proda po 60-80din uz to da kupcu ispeče rakiju od njih.I naravno ako imaš svoju mehanizaciju računaj oko 1000e godišnjeg ulaganja u 1ha voćnjaka.Pozdrav iščitah temu od početka al ne nadjoh podatak, kolika je moguća zarada od 1 ha dunje. Ili lakše koji je prinos u kg na 1 ha u punom rodu i kolko se čeka na puni rod