Dunja

Komsija par parcela dalje razbacao preradjenu kominu od prosle godine. Punu kesu dlaka iz frizerskog salona sam raspodelio po sadnicama i za sada je stalo. Dzibra smrdi a i ovo smrdi 😁
Posto sam jos neiskusan, ponovo je kao prosle godine uletela venturia. Bas pred samo cvetanje je i prosle godine se pojavila. Zadnje sto sam prskao je sa fosetil-aluminium.
Zaboravio da imam captan a vidim da je preventiva. Kada se on koristi?
Danas sam isao sa neon+aminokiseline+mikroelementi+nurell d (stara zaliha). Cvet sam poskidao

Mi smo probali one bele mrežice, plastične iz poljoapoteke.

Od nižih živulki može da pripomogne, ali za ovce nisu neka prepreka.

Danas sam zavrsii heftanje plave mrezice. Neka izdrzi bar dve godine pa cu do tada ograditi.
A tog zeca samo da uhvatim, zubima cu ga usitniti koliko me nervira. Vidim tragove kada je mokra zemlja. Proseta se kod komsija kroz soju i kukuruze i dodje kod mene i guli. Trave na sve strane a on kod mene samo.

Jednom sam doziveo da mi je tu plavu mrezicu nesto na silu svuklo ka zemlji i opet izgrizlo koru. Da li je zec ili srna ne bih znao ali sumnjam na zeca jer srna obicno obrsti grane a ne guli koru. Tako da apsolutne zastite nema ali ja je ipak stavljam oko mladih vocki. Racunam nece svaki zec biti toliko uporan.

Prskao sam i etiolom i nurell d sto sam imao. Par dana nece i onda opet. Najduze sto je drzalo je sto sam pun dzak dlake iz muskog frizeraja pobacao uz same vocke.
Ako nabavim trulavog luka, ima da nalagerujem na svakig par metara pa neka trune i smrdi

Prskao sam i etiolom i nurell d sto sam imao. Par dana nece i onda opet. Najduze sto je drzalo je sto sam pun dzak dlake iz muskog frizeraja pobacao uz same vocke.
Ako nabavim trulavog luka, ima da nalagerujem na svakig par metara pa neka trune i smrdi
Uzegla svinjska mast i samo se malo namaze stablo .

Nabavio sam ali cu mazati po mrezicama da ne mazem po stablu.
Nedoumica mi je da li ostavljati te uguljene sadnice ili na jesen menjati?
Druga im je godina a prosče godine su dobile led ali su te rane 90% zarasle

Imao sam plod robuste, socna je e sad dal je razlog sto je podloga glog ne znam jer je nemam na dunji, ima i arome.
Opet msm da nije neka sorta za plantazno gajenje samo zbog potraznje jedne jedine sorte, ali par desetina stabala za neku domacu destilaciju bi bila ok.

Nazad
Vrh