Сигурно си некад код бабе и код деде видео да дуње стоје на ормару па миришу. Мора да одстоје и на дрвету и у трапу.Kako da se jеdu svjeze ? Ove su tvrde ko kamen
Ако немаш зубе а ти блендирај.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Сигурно си некад код бабе и код деде видео да дуње стоје на ормару па миришу. Мора да одстоје и на дрвету и у трапу.Kako da se jеdu svjeze ? Ove su tvrde ko kamen
Ako je u punom cvetu ili ako još nije zametnuta nešto protiv monilije. Postoji teorija da ta gljivica ulazi kroz cvet i onda se samo razvije u plodu kad sazri. Ja u to ne verujem, ali vredi probati tu metodu.Cime sada prskati dunju od fungicida? Pre 20dana prskano sa mankogalom
Онда не треба, иначе неки ципродинил 0,02-0,05%, шти се тиче цвета а против монилиозе плада неки тиофанат-метил 0,1% а затим тебуконазол 0,1%.Mlade su. Nema cveta
Осица срикачица...Ervinija ili nešto drugo? Ima na nekoliko stabala, u pitanju je Robusta, pa ne bi trebalo da je ervinija. Ima i na kiferu, kaluđerki, viljamovki i RS1 kruški sličnih pojava. Uklonio sam cele lastare.
Послато са DN2103 помоћу Тапатока
Исто одрађено односно са истим препаратима, за сада све океј имам од ове године 50ак комада и 50ак од прошле године ( јер је прошле године буквално пола дуња се сасушило ) а то за ервинију, да у праву сте...Pre ovih kisa isao sa mankogalom i polux a posle kisa katastrofa. Negde list potamneo s krajeva. Kao sprzen. Neke i osusene. Dobile legat i posle dva dana mankogal, akord i polux. Evo stalo je iako me poplasilo jer je prva godina nakon sadnje. Za svaki slucaj stigao danas streptomicin za nuzdu.
Da sam kacio slike po fb grupama i vijao savete verovatno bih dobio savet da je to ervinija i da secem-cupam-vadim ali koliko sam guglao, vise mi lici da je ipak venturia bila u pitanju. Koliko sam citao na sve strane sve bolesti u dunji su ervinija ma sta god bilo u pitanju.
Из љубави је посађена ја сам Хемус и Тријумф посадио, наводно да су отпорније на ервинију, видећемо ...Bome usrecili ste se obojica sa izborom vrste voca
Imate na fb Srbu Josijevica on ima dunjar veci i da svakom program zastite - isto je sadio nesrecnu leskovacku sortu.
Procitao sam ovo nedavno. Robusta je relativno nova sorta, pa nema mnogo iskustava od obicnih ljudi. Ne kazem da neverujem rasadnicarima, ali bih voleo da cujem iskustva iz prve ruke od obicnih ljudi.Da li se isplati saditi dunju? - Sadnice dunje
Da li se isplati saditi dunju - Proračun koštanja zasada dunjesadnicedunje.rs
robusta je samooplodna sorta