marceta.b.
Član
Ako misliš na uklanjanje zaraženih grana, da treba to oštrije skidati znači i dobar deo zdravog dela ukloniti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bas tako....sve gde sam bio nezniji vratila se....a gde sam bio ostar izgleda dobroAko misliš na uklanjanje zaraženih grana, da treba to oštrije skidati znači i dobar deo zdravog dela ukloniti.
Dosta je sitnija nego prosle godine,mada je nisam ni zalivao nešto...Kakvo je stanje sa dunjama, kod mene ima dosta sitnih i pored zalivanja suša i žega je učinija svoje e sad dali će i koliko će uspeti da nalije u narednih mesec ili mesec ipo videćemo.
Kod mene slicna situacija, sitnija u odnosu na proslu godinu.. i ima neke sa ozegotinama
Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka
Dosta je sitnija nego prosle godine,mada je nisam ni zalivao nešto...
Jedino dobro je to što ervinije skoro da i nije bilo (probila samo na par grana a to sam na vreme oštro rezao) tako da su se krošnje solidno oporavile.
Ove godine posle formiranja plodova maltene nisam više ni prskao,dva puta je isfrezirana (da ne zaraste u korov-a posle je i suša pomogla u borbi protiv korova) tako da sam zadovoljan kako je ispalo- nikad manje prskanja i nege i odlično se pokazalo.
Asenica ima li ko iskustvo sa njom i napadom erwinije?
Potpuno suvih oko 50 komada. Mada nisam siguran da je sve ervinija. Ili je loša sadnica pa nema snage da gura ili možda pojela krtica od ispod. Ove gde mi je zahvatilo po jednu ili dve grane to sam siguran da je ervinija.Solidna krupnoća za ovako sušnu godinu, koliko procentualno imaš stabala potpuno suvih.
Ma svake godine sadi nešto drugo. Levo mi trenutno komšija ima detelinu a ovaj desni kukuruz...prošle godine levo bio kukuruz a desno suncokret....jbg....Nije ti u prilog ni taj kukuruz pored, iz mog iskustva, svake godine komsija sadi kukuruz i taj red do kukuruza mi svake godine ubija kokomices (imam tresnje), ne mogu da tvrdim da nije nesto drugo al tako deluje.