Drljače

Da li neko zna ko je proizvođač ove poluteške drljače?

Да ли је правио неко дрљачу од 4м? Постоје неке копије Тупањца по огласима.. или неко можда има прављену по узору на Тупањца...
не изгледа ми као неки захтеван посао, једино је тешко померати елементе, али са виљушкаром није ни то немогуће...

Посебно што може на рате, данас купиш ово, уградиш, сутра оно,па кад се направи... од свега потребног једино немам ласер за сечење, али и то може услужно, мада колико видим ту ни нема много тих елемената што би могло на ласер да иде...

Шта је боље, тешка од 3.8м (или је ту 3.3м пандам) или полутешка од 4.4м?

Poslednja izmena:
Pravio sam ja sebi polutesku od 4.4m. Da sam radio rotore kao kod njega izasla bi me negde ako se dobro secam oko 45% od nove bez pdv-a. Ima negde slike u ovoj temi. Nista nije komplikovano ako se covek iole razume. Trazi vremena, dobru stubnu i solidnog varioca. I da odgovorim i na ovaj poslednji deo, zavisi sa cim vuces u kavoj zemlji, i sta ti licno preferiras.

Да ли је правио неко дрљачу од 4м? Постоје неке копије Тупањца по огласима.. или неко можда има прављену по узору на Тупањца...
не изгледа ми као неки захтеван посао, једино је тешко померати елементе, али са виљушкаром није ни то немогуће...

Посебно што може на рате, данас купиш ово, уградиш, сутра оно,па кад се направи... од свега потребног једино немам ласер за сечење, али и то може услужно, мада колико видим ту ни нема много тих елемената што би могло на ласер да иде...

ima u selu par tako uskih teških drljč;a niko ih ne koristi jako velika potrošnja goriva trktor preko 100 ks iza nje sabijena zemlja. ima ljudi koji imaju velike podrivače traktore debelo preko 200 ks koje to rade uglavnom rit obavezna diskosna sejalica klinovi su 30x30

Pravio sam ja sebi polutesku od 4.4m. Da sam radio rotore kao kod njega izasla bi me negde ako se dobro secam oko 45% od nove bez pdv-a. Ima negde slike u ovoj temi. Nista nije komplikovano ako se covek iole razume. Trazi vremena, dobru stubnu i solidnog varioca. I da odgovorim i na ovaj poslednji deo, zavisi sa cim vuces u kavoj zemlji, i sta ti licno preferiras.

Значи ти си правио без ротора? А који си челик користио? То би требало радити од конструкционог челика S355 (Č.0561) дебелозидног 8мм (главни носач), е сад, дал је неопходно не знам (вероватно је пожељно ако се интезивно користи, за ношење по њивама, труцкање, итд...)... за коштање свега, тако сам и ја рачунао око 2000Е би изашао материјал.. можда мало јаче... не знам ове услуге сечења на ласеру колике су... мада сам ја пре да нађем нешто половно и купим, ал баш и не налазим, да ми изгледа како треба...

Гледам те из увоза, искрено ово је први пут да ми нешто наше изгледа боље него увозно (што се тиче дрљача).. Ништа ми се не свиђа код тих увозних конструкција, углавном су са 3 паралелне греде које носе крила... и делују ми некако лаке...

Алат сав имам, чак и трачну за сечење са додавачем... а то шта преферирам, немам појма, ја сам хоби пољопривредник, распитивао сам се овде код мене, углавном користе дрљаче (чак сам прво мислио да купим спремач), па да не измишљам шта је боље, кад људи раде професионално да их послушам...

ima u selu par tako uskih teških drljč;a niko ih ne koristi jako velika potrošnja goriva trktor preko 100 ks iza nje sabijena zemlja. ima ljudi koji imaju velike podrivače traktore debelo preko 200 ks koje to rade uglavnom rit obavezna diskosna sejalica klinovi su 30x30
Захваљујем, овај податак ми значи... моја логика је била да та боље поравна јер је тежа, али ето и више сабије...већа тежина на мањој површини, има логике... мој трактор је 100кс

Imam ja da prodam tešku drljaču.Osnova je 3m, taman može za traktor od 100 ks a dodatna krila i polja su po 1m i skidaju se lako.
Uklopila bi ti se u budžet, jedino nema rotore.

Kolega kupi novu polutesku Tupanjac, imaš konkurs za mehanizaciju grad Beograd i ako neprodjes na njemu idi na republički tu svi prolaze

Kolega kupi novu polutesku Tupanjac, imaš konkurs za mehanizaciju grad Beograd i ako neprodjes na njemu idi na republički tu svi prolaze
А јел треба да се из рачуна који је приложен уз газдинство види неки промет? као што сам написао ја сам хоби, не знам дал би то могао да добијем.... то јест не купујем ништа преко рачуна, нити продајем па да има неког промета... имам само регистровано газдинство... и неку малу количине земље (1 јутро или можда мало јаче), остало дато у закуп...

А јел треба да се из рачуна који је приложен уз газдинство види неки промет? као што сам написао ја сам хоби, не знам дал би то могао да добијем.... то јест не купујем ништа преко рачуна, нити продајем па да има неког промета... имам само регистровано газдинство... и неку малу количине земље (1 јутро или можда мало јаче), остало дато у закуп...

Onda je problem sto sad ne mozes ni za sta od toga u zakupu da opravdas subvencije koje dobijas ?

Koliko radnih casova napravis godisnje sa traktorom posto malo zemlje radis ?

Tako sam i ja razmisljao...da ne mogu to da ostvarim posto nemam pokrice...

posto imam zemlju, namera je da imam bar nesto osnovno ako bude opet situacija da je treba u celini obradjivati (za sad se izdaje) ,traktor imam,plug skoro uzeo,pa eto i drljacu..racunam u nesto uloziti pare od zakupa... dal je glupo ne znam, ali eto iz postovanja prema tradiciji i da ne zavisim od drugoga...stvari se u zivotu ocas promene,najgore kad se nema nista.

Nazad
Vrh