Drljače

[mention]nebojsa100 [/mention] Ej ne vredi, u pravu si.

Sent from my iPhone using Tapatalk

To je kolega lako resivo da se ne bi prepucavali ovde, sednete u auto, dodjete do mene, provozamo se do Sasinaca a ja pre toga zamolim gazdu da probamo, bogu hvala vreme zatvaranja brazde znaci ima gde da se proba,probamo pa vidimo dal jeste ili nije, PROSTO.
Samo posle probe neko janje bi moralo da strada 🙂

Aman bre ljudi ja sta vi meni da objasnite kad sam ja prvi koji je pitao Borislava sta ce to zakaceno za taj traktor jer izgleda strasno iza njega kad se pogleda.
A kako ja vama da objasnim da je ta drljaca na moje oci drljala kao luda 10 na sat, hidraulika spustena do kraja i da taj covek ozbiljno radi poljoprivredu i da radi koliko ja znam "dosta" zemlje i ne igra se po tom pitanju.
Taj traktor to vuce i radi godinama sa njom, dal je to zemlje, dal je do pi.... materine ne znam i dal vi u to verujete ili ne opet ne znam al znam da to tako ide.
Kad me neko na fin nacin naziva lazovom ili maloumnim da ne znam sta sam video sa svoja dva oka onda bas i ne mogu da se pravim lud.
Verujem vam Nebojsa, da li mozete neki snimak da postavite da vidimo kako to radi

[mention]nebojsa100 [/mention] Kolega za jagnje i druzbu sam uvek za, zovi kad god si u prolazu. A sto se tice mehanizacije i rukovanja, odavde gde sada sedim, mogu da kazem da to traktor od 130ks ne moze da vuce a da radi posao.

Ja sam imao Tupanjac 4.4m tesku i na nasoj zemlji 1221 ima itekako posla sa njom.
Pre 2 godine sam uzeo od druga da probam polutesku od 5.5m i traktor se igra sa njom
Drugar imam agrofour 4,4 tešku kilavi se 1221 sa njom dok se moj sa dubravinom 5 m teškom igra imam utisak da bi još + metar nosio ko iz šale.
Ko dva različita traktora se ponašaju.

Kolega sa 1221 u selu vuče sateksov gruber od 3m zahvata, sve krcka kad ga nosi, jesenas ga strpa odmah u jednom prohodu na 25cm dubine sa sve krilcima na sojištu (negove reči što se tiče dubine) a ja sam imao prilike da gledam kad radi, znači proklizavanje iako su uslovi bili idealni bar 15-20%, vidi se golim okom kako proklizava ali vuče i ni trunke dima, brzina rada šac metodom oko 6km i tako jedno 150 jutara odradio.Po meni je taj gruber velik za njega ali to jednostavno ide, na 15cm dubine kad je radio za pšenicu to ide super i kad radi zimsko iz dva prohoda sa krilcima i posle dublje sa kopljima, jednostavno luda mašina taj 1221.Da dodam vuče i 6,1m fopov setvospremač i to ljudcki, jebe mu kevu samo tako, bio da mu pomognem da ga podesimo.

Drugar imam agrofour 4,4 tešku kilavi se 1221 sa njom dok se moj sa dubravinom 5 m teškom igra imam utisak da bi još + metar nosio ko iz šale.
Ko dva različita traktora se ponašaju.

Mislim da nije toliko do traktora vec do drljace, ti imas 12 klina po metru a on 20…

Koliko ja znam dupli tockovi se stavljaju da bi manje traktor upadao i ostavljao tragove. Otkud tebi sad ta tvoja teorija?

Nazad
Vrh