Drljače

Upravu si Cvejka ,samo sto sad ljude buni ,sto su Tupanjac i Agrofour ubacili ,neku srednju ,nesto izmedju poluteske i teske,ja ja zovem srednje teska,tako da je ta Kojicina u toj klasi,a klinove koje hoces mogu da stave,20x20 ili 25x25, ja sam primer uzo 25x25 ,eto nadam se da sam malo razjasnio.[Koje si klinove uzo Kojcice].
Steva44 imao sam tupanjac tesku 4.4m i iste je tezine kao poluteska 6.3m 25x25 klinovi dupli rotor

Znam da je poluteska 4,7 20x20 sa jednom redom rotora teska 800 kg,ima negde u temi ,covek kupio i odma merio,videcu sad ako nadjem.Na 38 strani.

Poslednja izmena:
drljaca_cekrk.jpg
Evo kako sam rešio čekrk bez varenja da i rotori su tu

Znači samo čiste njive bez žetvenih ostataka?Eto jedne mane drljača...težih.

To nije mana drljace, to je mana oraca koji ore "samo nek se ore". Vise puta je komentirano ovdje kako oranje treba izgledati i dosta forumasa napalo na mene sto se ja protivim tome da kukuruzovina viri napolje iz poorane njive. "To tako mora" "To preko zime strune" i slicni komentari. I grbavo poorana njiva se teze drlja jer ako je jedna glava hvatala vise od drugih, ona se pozna, ta ista brazda ogranicava dubinu drljace u radu i ta ista brazda pravi brda ispred drljace...

Od oranja sve pocinje...

Grunt slazem se sa Bobom ali nemoj procenjivati alatku na osnovu jedne sezone.Dosta malo padavina smo imali nije moglo da istruli.

Moj ferguson i laka trokrilna drljača sa valjcima radila bez gušenja.Izgleda da ima malo i do traktoriste.:sjasi:

Da sam poneo telefon da uslikam, pa da vidite!Ali žena nije dala da ga ponesem,kaže da ću sa njive da šaljem poruke tamo nekoj,na koju sumnja.:sta:

Ajde dok sam bio mlađi ali sad...Kaže da me hvata kriza srednjih godina i da je to sad normalna situacija, pa mora to da predupredi.Žene ko žene.Dođem kući,poklonim :cvetic:i stvar legne.

Nazad
Vrh