cika_jova
Član
ja mogu da preporucim Rada iz Orasca , ako nekome treba broj neka mi se javi na pp
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ranije je ramac bio ok ali sada dere , kod zeravice sam se iznenadio sa cenom koja je dosta niza od ramaca a ranije je bilo obrnuto . A ja sam pretezno radio sa ramacem i pitam ga da mi odradi jednu pumpu kaze nema on delova mogu ja da nabavim delove i netreba mi garancija na delove jer sam ja nabavio delove nego samo da mi odrade dobijem odgovor a pa mi tako neradimo ,Evo imate jednog coveka na forumu koji radi vec 14 godina u Boschu u Stutgartu!
Samo nazalost nisam imao veceg kontakta sa rotacionim i rednim pumpama, vec sa Unit Injektorima i sa Common Rail sistemima!
U vojvodini ako hocete sigurnog i kvalitetnog majstora onda su tu Zeravica i Ramac, mada Zeravica nema konkurencije ( rade i turbine )
E sad drugo je pitanje cene!?!
Istovetnu pricu sam doziveo...urade sve novo ubace(dizne takodje),namontiram kuci,upalim,a ono!!!zlo i naopako,svacim se ono moze nazvati sem normalnim radom motora...zovemo,onaj kaze nije do nas,niste nesto dobro vratili...pa onda sledece to je glava u pitanju,pa ventili,pa razvod,pa sto djavola,al da prizna da je pogresio nece,ko da sam djavo uso u njega...odnesemo kod drugog,blizeg bosiste,jer"onaj"je malo podalje od nas,covek otvori pumpu,ostao otpusten sraf unutar pumpe!zovemo onog,kazemo mu sta je-on se izvinjava,kune sebe,moli da ne pricamo nikom,dobicemo i popust sledeci put,samo da se ne ljutimo....eto,nasa posla!Ranije je ramac bio ok ali sada dere , kod zeravice sam se iznenadio sa cenom koja je dosta niza od ramaca a ranije je bilo obrnuto . A ja sam pretezno radio sa ramacem i pitam ga da mi odradi jednu pumpu kaze nema on delova mogu ja da nabavim delove i netreba mi garancija na delove jer sam ja nabavio delove nego samo da mi odrade dobijem odgovor a pa mi tako neradimo ,
medjutim kod zeravice em sto mi je za pumpe rekao nizu cenu a za ovu pumpu mi rece moze svakakva vrsta dogovora stim sto vi odgovarate za vase delove a mi za nas rad.
a imao sam prilike da vidim svasta od naplate cele pumpe a ona samo oprana i idalje neradi kako treba i onda sledi rasprava medjutim ja se ogradim i kazem im ramac ili zeravica a oni pa imamo mi majstora ali ja za to neodgovaram nego ti i onda neka vade oci, cak je jedan tvrdio da neznam da ubodem repere medjutim odma pala opklada 50 e kada ga otvorismo sve kako treba i normalno 50 meni u dzep a pumpa na sto kada je vratio kao popustio se neki sraf.
Opet mi zaglavio ventil na 577 kad sam ga ugasio, malo sam ga razradio uljem i otkacio rucicu gasenja da se ne zajebem.
ventil je zamenjen u februaru i nije proslo kroz nju 200l nafte i evo ga sad opet, katastrofa!
jel radi neko kod Djurice u Opovo i jel zadovoljan njime?
ja mislim druze da je 533 imao jednu seriju sa rotacionim pumpama ,cini mi se na onim zutim za specijalne namene da je malo jaci motor. ali liniska pumpa je izdrzljivija i po meni bolja.nisam siguran dal nije fiatov mtor u pitanju sto su ubacivali u 533 i 540Jel moze rotaciona na 533?