DEUTZ

Ima ih sa Z.F i sa Cararo prednjom vučom pa zbog toga pitam.Navodno su Cararo problematične a i dosta komplikovanije koliko se vidi onako sa tačke posmatrača.Piše na prednjem mostu Z.F a postoji i pločica sa serijskim brojevima.Prvo proveriti k.t par na samoj vuči pa tek onda rasklapati, Cararo ima veliki poklopac na mestu gde dolazi kardan dok Z.F nema.
 
Išao sam po dodatne informacije.
Jeste cararo vuča. Ima veliki poklopac ( nisam mjerio ali oko 25- 30 cm prečnik) a i seoski majstor je gledao pa kaže da je cararo.
Znači da je komplikovano za neuka majstora ali ne mora rastavljanje na pola a samim tim može se razgovarati o cijeni.
I to je neka upotrebljiva informacija.
Inače nema nikakvih sumnjivih zvukova dok vozi. Normalno kao da nije uključena a kad okrene traktor da zadnji točkovi idu u stranu, brdo, i uključi prednju vuču, zadnji kližu a prednji odmaraju. Probali su zamjeniti neki automat koji to uključuje i opet je isto.
 
Kod mene na Agrotronu je Z.F prednja vuča, menjao sam semeringe na jednom točku i mogu ti reći da su delovi dosta skupi a jedna olakšavajuća okolnost je to što ista ide na mnogo brendova poput J.D, Case i sličnih pa može brzo da se nabavi sve što treba od delova dok za Cararo ne znam kako ide sa delovima.
 
Hvala na informacijama. Nije moje pa se ne češem po glavi ali komšija je dobar mlad čovjek pa bi mu pomogao ako mogu.
Tražio sam neke kataloge djelova pa nisam naišao na nešto da se besplatno skine. Tu bi se moglo nešto vidjeti.
Nek vozi ovako. Teži radovi su gotovi a ostalo može i bez prednje vuče bar za neko vrijeme.
 
To i Matić kaže. Imamo mi jednog majstora starog kova ali sa njim je problem što mnogo priča a malo radi. Da ga sad odveze možda bi ga završio negdje na jesen.
Pokušavamo dokučiti gdje može biti problem bez rastavljanja da ne radimo napamet ali moguće je da je to malo komplikovano.
Imam ja iskustva sa mehanizacijom ali nemam više volje a ni potrebe da ulazim u neke veće poduhvate.
 
Skinite taj veliki poklopac pa zavirite unutra.Ima na Y.T nekoliko tutorijala baš o Cararo prednjim vučama pa pogledajte.Nije to atomska bomba da ne može svako da je čačka, kako se rasklopi tako se i sklopi.
 
Kod mene na Agrotronu je Z.F prednja vuča, menjao sam semeringe na jednom točku i mogu ti reći da su delovi dosta skupi a jedna olakšavajuća okolnost je to što ista ide na mnogo brendova poput J.D, Case i sličnih pa može brzo da se nabavi sve što treba od delova dok za Cararo ne znam kako ide sa delovima.
Sto se tice kararo delova lako se nabavljaju i nisu tako skupi
Uvoz je iz italije i ide jednom nedeljno
Kljakic iz ns ih zastupa

Sent from my moto e(7) plus using Tapatalk
 
Pronađen kvar. Spojnica između kardana i prednjeg mosta. Istrošeni kroneri. Nema ih nikako i sve se lijepo vrti a ne radi.
 
Mene asocira na nutove al nemoguce da ih je poder'o skroz...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Nutovi naravno.To je namerno od mekšeg materijala da se potroši pre nego nutovi na konusnom zupčaniku.Na M.F traktorima zna da se potroši ta flanšna a i nutovi na konusnom pa se jako obraduješ.
 
Traktor je puška.Zadnji kraj mu je kao kod velike braće 120-180 ks.Gledaj samo da nije ubijen i uništen i da nema TTV menjač već klasičan mehanički 24+8.
 
Tamo su našminkani i ne baš tako cenovno povoljni a i dosta dugo se prodaju.Pecam i ja neki takav ali ne bih jači od 90 ks.
 
Nazad
Vrh