DEUTZ

Baća to ti je kao auto iz uvoza, vozila baba nedeljom do pijace ili stari deda sa kraćom desnom nogom pa nikad nije teran pun gas...Svi imaju do 5.000 sati, tek se razradili...

Aco, aj me uputi šta na ovima iz petrovaradina izgleda loše? Vidim gume dobre, kabina I limarija dobri, oko motora na slikama sve na svom mestu... Šta ja to ne vidim?
Kada udješ u njega, i prodješ oko njega sve bolje vidiš.
Pogledaj u kabini ovog K 420 na ručici menjača fali pločica gde pišu brojevi brzina.
K 430 je morao drukati na pumpici goriva da povuce, kaze vlasnik ima malo goriva.
Da ne kudim dalhe, išli smo da ih vidimo, bili u Temerinu pa greota da ne pogledamo, a i da vidim dimenzije u odnosu na moj Case.
Sve u svemu, ja se bojim tih zapadnjaka ako mi se na prvu loptu uživo ne svidi, jer su delovi preskupi za moj džep, sto ne znači da ga neću kupiti jednog dana. I da, i broj majstora koji ih održava je manji.

Obišao sam mnogo prodavaca, trgovaca i ostalih.Ono što je na slikama i na terenu drastično se razlikuje, pogotovo što preko telefona stekneš utisak da ti prodaju nov traktor a u stvari muda za bubrege!

Posle par obilazaka uoče se i na oglasu falinke na traktoru. Pa taj k 420 ima rupu u kabini. Kao moj štore. Al brate štore je šklopocija iz 1984 godine i kabina metalna, a ovo iz 2012 godine. Pa ne bih dap 22000 evra, a ne 30. Svaka dodatma sitnica košta kao suvo zlato.

@Matić agrotron ttv 1160, 2007 god. Kupljen prosle godine, i odmah otkinuo konusno-tanjirasti, u sred voznje drumom ali vej je bio nacet eto prosto kod mene se zadesilo da pukno, to se sve odradilo, ali je nakon popravke poceo da cupa kardan od prednje vuce iz prednjeg mosta, tj sa konusne osovine, i koje god majstora da sam pitao svi su mislili da je lose odradjena zamena konusno tanjirastog. Na kraju se ispostavilo da je osovina sa nutevima koja ide iz menjaca za kardan prednje vuce, 2 nuta su okrnjena, i tu glavi kardan, neda mu da klizi tih par cm po osovini i cupa sa prednjeg kraja, fixni kardan. i sad mora ta osovinica da se zameni a koliko sam gledao sa drugarima ne postoji drugo resenje nego na pola da se rastavlja.

Sta da kazem, prosto tako se zadesilo, i to mi je pukao konusni na pola, tanjirastom nista nije falilo, kome god sam rekao svi su se cudili... Majstor iz Crepaje, a pravio sam po originalu u alatnici Lazarevic u Beogradu. jer su mi za nov trazili 2 i nesto hiljade evra u Agrostadtu.

Nazad
Vrh