DEUTZ

Nisam im pratio cene niti bilo šta o njima dok nisam kupio jednog.Sada se raspitujem, čitam razne komentare što iz iskustva što iz rekla kazala priča i tako, ne može da škodi.
 
Pa da, treba sad odrzavati masinu, sto vise znas lakse ce da ti bude. Cak i te price rekla-kazala nekad mogu da budu od koristi jer i ako nisu tacne mogu da ti daju ideju.. Da me ne ceka 10ha za setvu psenice isao bi da ga pogledam ako nista drugo da sticem iskustvo..
 
Mali i veliki "dajo" mali je 5090.4D GS a veliki 6205TTV

126080153_1056274641555816_8118259183694151293_n.jpg
 
Izvinjavam se za off, ali mozes li napisati par reci o hali, dimenzije, cena?kolikonce trajati ova cerada?
Kakva je situacija sa snegom, vidim da je dobar ugao?
A sa gradom, da li kod vas pada grad?
Ako je lakse mozes napisati u temi o objektima za mehanizaciju, verujem da ce mnoge zanimati?
 
Ima u Sr.Mitrovici firma koja radi hale tog tipa.Cena po kvadratu im nije ništa manja od metalnih koje većina pravi.Imam prospekt negde pa ako ga pronađem kačim ovde.
 
Kako je Matić napisao cijena je otprilke ista kao i za metalnu (cca 15% jeftinije) ali za takve objekte u Hrvatskoj ne treba građevinska dozvola pa to bitno pojeftinuje cijenu objekta i ubrzava izgradnju. U selu je još jedan takav star deset godina i još nema nikakvih problema s njime a inače firma koja ih najviše po Hrvatskoj radi daje garanciju 7 godina na konstrukciju i ceradu, https://arosagrande.hr/ . Ne mogu naći snimak za nevremena (udari vjetra 130+ km/h) ima kod mene dosta grada ali izdrži .
 
@mbranko: Kako je brat zadovoljan sa Deutz traktorima (pogotovo sa manjim) općenito i u odnosu na Fendt-ove koje je kolko se sjećam imao? Imam uskog doticaja sa jednim 5090.4 DF i nekako mi je trom, ljen.
 
6205 je kupljen 2018 i za sad nije bilo nekih većih problema bilo je nešto u vezi struje ali dok je bio pod garancijom, djećje bolesti jer je njihov ako se ne varam peti po redu proizvedeni traktor od te serije. 5090 je tek stigao (prije mjesec dana) pa će se vidjeti kako će se pokazati, on je kupljen u zamjenu za MF 178 koji će vjerojatno u invalidsku mirovinu, znaći mikserica te međuredna obrada, prskanje , sjetva i sl. Imaju još uvijek Fendtove stari 510 i prošle godine su kupili novi 516, jedino je 312 prodan.
 
Branko ako mozes vise o subvencijama koje ima brat za traktore? Secam se kroz maglu da je za 6205 dobio tipa 80% nazad?
 
Kod nas uzmu cevi i motaju ih i naprave kao plastenik samo sto je visinia preko 4m i sirina preko 5m a okolo obloze lim. Vecinom to ljudi rade sami sebi.
 
Dali neko zna gde bi se moglo nabaviti sito ac pumpe na deutz fahr kombajnu. Jedino sam uspio naci cijelu ac pumpu za deutz-a.
 
Ovo je tema o DF traktorima, raspitaj se ovde:

 
Branko ako mozes vise o subvencijama koje ima brat za traktore? Secam se kroz maglu da je za 6205 dobio tipa 80% nazad?

Jel su drzavne subvencije ili ipard?


Ispričavam se obojici što tek danas odgovaram ali nisam vidio postove. DF 6205 i Fendt 516 kupljeni su uz subvencije EU za mlade poljoprivrednike (brat je prebacio OPG na sina) 70 posto u sklopu toga je još uzeo prikolicu Wielton (mislim 18T) rolobalirku, omotač i robot za mužnju , dok je mali DF kupljen iz vlastitih sredstava bez ikakvih subvencija.

Tih subvencija ima mali miljun vrsta znam da su neke strojeve (utovarivač za Fendta, prikolicu za gnoj Joskin 14T, cisternu za gnojnicu Joskin 12 000 l, mikser za gnojnicu i teleskospski utovarivač Kramer T527 ) uzeli kad bilo za nitratnu direktivu isto od EU ( 90%) a u sklopu toga izgradili su još jedno gnojište.
 
To su razne mjere od Europe kroz koje se subvenciraju povracaji. Jednim nazivom se to kod nas zove 'Program ruralnog razvoja'.
 
Nazad
Vrh