DEUTZ

floyd

Član
Učlanjen(a)
27 Okt 2013
Poruka
519
Lokacija
Banatsko Karađorđevo
Motor dobat, ali puno pije, ostalo 0.
Šta to ostalo ne valja? Kad znaš da ne valja sigurno ti je taj neko rekao i šta konkretno? Nije valjda da mu baš ništa ne valja? Ne pitam da bi se raspravljali nego čisto da saznam te informacije jer ovo zaista prvi put čujem od tebe a kako planiram u nekoj bližoj budućnosti kupovinu novog traktora svaka proverena informacija je dobrodošla...
 

Gogo7441

Član
Učlanjen(a)
7 Jan 2018
Poruka
172
Lokacija
Ludbreg
Prva je na tapeti el. instalacija, ista stvar kao i na mom Axosu, jak alternator, puno potrošača, a žice slabe. Nakon par godina počnu problemi, pa treba to sve redom mijenjati, kaže serviser da je to velik posao. Zatim, kao što sam rekao, kvačilo otišlo odmah, to zamijenili, a sad se opet čudno ponaša, znači da tu nešto ne štima, općenito mu je stražnji kraj slab, i ne paše uz eksplozivan motor, koji je opet CR, a s našim gorivom je to zeznuta kombinacija. Svi ti traktori do cca 120ks su napravljeni za lakše poslove na većim imanjima, a mi kačimo za njih trobrazdne plugove, rotodrljače od 3 metra, prikolice od 15 tona, i onda to ne ispada kako treba. Tu nema pomoći. Ja bih kod kupnje gledao da je zastupnik blizu, i omjer cijena-oprema, a dalje kako mu Bog da...
 

floyd

Član
Učlanjen(a)
27 Okt 2013
Poruka
519
Lokacija
Banatsko Karađorđevo
Axos nije isti traktor kao Deutz 5g, nego je to naslednik Axosa zvani Atos, znači Atos=Deutz Fahr 5g. Jedan izdvojeni slučaj problema sa kvačilom opet nije neki reper koji će okarakterisati jednu celu seriju traktora kao lošu. CR motore ugrađuju i svi drugi proizvođači kako traktora tako i kombajna i svi zahtevaju čisto gorivo, pa ja tu ne vidim problem konkretno Dajca koji će ga okarakterisati ocenom 0.
Konstatacija za traktore od 120ks, bez obzira da li se radi o Dajcu ili nekom drugom, da su napravljeni samo za lakše poslove je čista glupost...
 

Gogo7441

Član
Učlanjen(a)
7 Jan 2018
Poruka
172
Lokacija
Ludbreg
O Atosu i pričam, Axosa sam naveo kao primjer, i on je pun mana, a na novoj seriji nisu ništa napravili po tom pitanju, nije samo jedan traktor u pitanju.
Ja stojim iz svojih riječi, vidim dosta toga na svoje oči, a i ako pogledas strane forume, sve ti bude jasno, tamo su ljudi puno objektivniji u ocjenama. I dalje ne kužim zašto da ne vjerujem mehaničarima, nego nekim pričama? Ali svakom svoje.
 

bojcetic

Član
Učlanjen(a)
14 Jan 2009
Poruka
12.786
Lokacija
Stapar
Taj G ima u Lugovu selo pored mene. Ne znam sta je tacno bio problem, ali gazda je prolece radio sa Rusom. Sada vidim da opet vozaju G-a.

Moje misljenje je da ti traktori od 3-4t i 100+ks su samo za lake poslove. Na Agrofarmu je zadnji deo traktora komplet slab za teske prikljucke a G je naslednik agrofarma. Ja bi gledao naslednika Agrotona K 100-120ks mislim da se to zove samo serie 5.
 

Gogo7441

Član
Učlanjen(a)
7 Jan 2018
Poruka
172
Lokacija
Ludbreg
O tome ja pričam.
I još mi bode oči to što ti svi traktori kao da nisu prošli nikakvu završnu kontrolu, cure na sve strane, pucaju crijeva, odvrču se vijci, ručke u kabini ne možeš pomaknuti... Ista stvar i na novoj žutoj felgi serije 6.
 

SigurMi

Novajlija
Učlanjen(a)
3 Mar 2018
Poruka
16
Lokacija
R S
Ima li ko kakvo uputstvo za deutz fara 6507,,85 g...koji je Torpedo najsličniji njemu? Nedavno sam ga nabavio i prvi utisci su pomiješani...s jedne strane jjednostavan,,,lak za upravljanje,,skroman potrošač su plusevi...S druge strane kvalitet običnih dijelova,od vijaka pa na dalje mi se čini vrlo tanak...Više lipi da su švabe uzele licencu i standarde od nas nego mi od njih...Trenutno sam da rastavio radi farbanja,a još više radi kočnica...Skoro nikako nije kočio jer su semerinzi puštali ulje....Mislim da će to biti dovoljno,uz eventualno nitanje jedne od 4 lamele...Zbog toga bi mi trebao katalog,,Buni me što imaju dva semeringa68-100-10 mm,,,jel tako original fabrički ili je neko budžio?
 
Vrh