Ajd' i ovde da turim malo nos...
Ne sejem DKC hibride. Znam da nije GMO ovo što je kod nas, tj ne znam, ali verujem. Verujem da su jako rodni hibridi, među vodećim. Znam i to da nije Monsanto jedini koji se bavi GM proizvodnjom, da je tu i Pioneer kojeg sejem, da je Syngenta, pa LG i td.
Ali Monsanto je svojom politikom, svojim pristupom u Americi doprineo tome da kažem sebi- (iako sam prošle godine tražio DKC hibride, na svoju sreću nisam našao) je*eš to što će mi roditi više i što ću trenutno biti bolji za- lupam sad, 500kg po jutru. Videvši koliko su pokvareni, zašto bih rizikovao i sejao nešto što je možda zaraženo, da zarazim svoju zemlju i zemlju svojih potomaka- zbog 500kg kukuruza više po jutru? I čak i da nije zaraženo, ja filozofiram, lupam..., zašto bih dao pare takvoj kompaniji koja se toliko puta dokazala u negativnom smislu? Za ostale kuće nisam čuo slične stvari kao npr o ovoj kompaniji. Neću da budem deo toga, je*eš novac, on je među ovim stvarima koje sam nabrojao najmanje bitan.
E sad, nisam ovo hteo da pišem u temi o GMO jer mislim da joj je mesto ipak ovde u DKC hibridima. Ovo je neko moje viđenje stvari, naravno neka svako seje šta hoće, poštujem sve, ali što se mene tiče: hvala, ali ne hvala!