Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

ja sam Dekalb izbacio,skupo seme a i nista vise ne daje od pionira.. do sad uvek 9911 sam imao i nikad nije izdao,od ove godine sam ubacio P0164 koji se pokazao odlicno

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Valjda zavisi od dosta stvari,ja samo dekalb stavljam,ove god mi je najlosiji prinos 3t/kj a imao sam i 8.8t/kj

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Ko ga nije imao i slucajno ga poseje u losoj godini na losijim parcelama taj je misljenja da je do semenske kuce.🤪
U najboljim godinama najbrze oslobadja vlagu, naj lakse se skida i ume da pretice 9911 u prinosu ko od sale.
E, sad, ima razlike izmedju Dekalb hibrida i svakako da treba ciljati na najboljim njihovim hibridima!
Naj losiji prinos imao sam na nekoliko parcela 2017 od 180 kg/kj a najbolji 8,2 t/kj 2014 i 2016.

Imam DKC gotovo svake godine uporedo sa pionirom, na istim parcelama, sa istim agrotehnicki uslovima. Zaista nisam primetio nikakvu razliku ni u prinosu, ni u vlagi, ni da se lakse skida, ni da drugacije izgleda. Kosili smo dosta i usluga gde su ljudi sejali uglavnom dkc, ili pionir pa ni u tim slucajevima nema neke razlike.
Prosle godine kad su zbog oluje u julu mesecu popadali kukuruzi svi su pricali kako je popadao samo pionir, ali kombajn je video sasvim drugu sliku :osmeh: 8-)
Naravno da "svaki ciga svoga konja hvali" pa se onda i protivno stvarnom i realnom stanju zarad ko zna cega iznose cinjenice koje neodgovaraju realnosti.
Do sad najbolji hibrid koji je bio na nasim prostorima je bio 5276 i on zaista nije imao konkurenciju. Bio je sve ono sto covek ocekuje od kukuruza za skidanje u zrnu.

Šta preporučujete umesto 4351? Moram da ga zamenim u porudzbini...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Meni odlicno bilo sve samo gde je davila voda do ove godine… ostalo tropa… :)
A radio sam uslugu vrsidbe 5068 mene je odusevio…

Nazad
Vrh