Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne bih se bas slozio!! Tabice koje sam video do sad kazu da za vlagu od 15% dobijes 9300 kg od 10000. Za 14% placas samo 0,5 posto, tako da je razlika oko 11000 din/vagonu (cena 17 din)Odbici sa 15-16 % vlage su veoma mali.
Ima i kod nas takvih što ne naplaćuju sušenje samo posle i ne PLAĆAJU kukuruz pazi dobro šta radiš jer u tavim slučajevima neko za tvoju vlagu od 20% treba da ti oprosti 728 kg kuk. po 17 din to ti je 12 376 din od jednog vagona- 10 000 kg jedno pitanje dali bi ti poklonio nekome te pare.Nikako mi niste jasni.Pa šta ima veze kolika je vlaga , samo ako se ne plaća sušenje naravno.Kakve veze ima što se vlaga odbija po tablici , pa nemožemo valjda vodu prodavati.
Evo naprimer ,ja gdje predajem kukuruz ,dogovor je da ne plaćam sušenje ako vlaga ne prelazi 20% i samo to pazim ,da ne bude više od 20%.Potpuno mi je svejedno dali je 14% ili 20%.
Naravno odbijaju po istoj takojtablici.
Evo sad sam skoro došo sa obračuna što sam juče odvezo.
Ukupno sam juče predo 23960kg. Vlaga je bila od 19.4 do 21% (sušenje nije naplaćeno).
Kada se odbije vlaga i 2% primjese i rasip ,za naplatu mi je ostalo 21688kg.
Isto bi prošao i da sam čekao vlagu od 14% samo pitanje je kakva bi bila cijena.
Nikako mi niste jasni.Pa šta ima veze kolika je vlaga , samo ako se ne plaća sušenje naravno.Kakve veze ima što se vlaga odbija po tablici , pa nemožemo valjda vodu prodavati.
Evo naprimer ,ja gdje predajem kukuruz ,dogovor je da ne plaćam sušenje ako vlaga ne prelazi 20% i samo to pazim ,da ne bude više od 20%.Potpuno mi je svejedno dali je 14% ili 20%.
Naravno odbijaju po istoj takojtablici.
Evo sad sam skoro došo sa obračuna što sam juče odvezo.
Ukupno sam juče predo 23960kg. Vlaga je bila od 19.4 do 21% (sušenje nije naplaćeno).
Kada se odbije vlaga i 2% primjese i rasip ,za naplatu mi je ostalo 21688kg.
Isto bi prošao i da sam čekao vlagu od 14% samo pitanje je kakva bi bila cijena.
Nije se mnogo krunio,uradio sam ga u zadnji momenat.Jel se runio mnogo?
Javi kad da spremim 100 kg arpadžika.Izgubio sam opkladu.tu bez 7 t po kj nema sanse,aj da se opkladimo u 100kg arpadzika ako ima vise da mi das?