Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Prošle godine smo imali 4943 i dobro je nikao. Ostala mi jedna vreća i ove godine ga posejem, međutim sad nije tako dobro nicanje.
Isti slučaj sam imao sa Pionirom R92 2011-te i 2012-te s'tim da te godine nisam ničim molovao seme a ovaj 4943 jesam.

Prosle sam uzeo 4717 i on je bio odlican a pricali mi za 4943 da je nekako slab sa nicanjem sve neato kilavi mrsi m...da kazem

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

I kod mene 4943 fali koji %, 4351 nikao 100%. Okruglasto seme pa i sejalica posejala odlicno. 13kj imam njega da ga ne ureknemo za sada je top.

Gaučo+mešalica za beton za seme,a za korove, mezotrion 0,25l/ha+terbutilazin 0,9l/ha+0,6l/ha nikosulfuron+0,05% lepak Inex.
Posle 7 dana još 0,9l/ha nikosulfurona.Semenski sirak je odradio, rizomca,koga imam do komšija ni pipno.Pre ove kiše sam išao korekciju sa pola grane do komšija sa 1,8l/ha Monsuna,pa ću da vidim rezultat.

Prvi put sejem DKC, i mislim da ne zavredjuje cenu koja je bila malo j3 reci prevelika.
Nema razlike od drugih hibrida i ta tehnologija koju oni promovisu je bajka za nas lakoverne.
Sto kaze neko, sad i nikad vise po ovoj ceni.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Ne razumem sta ste ocekivali, da bude pola metra vislji od bilo kojeg konkurenta, da je vec oplodio, a isti dan setve?
Pisano je stotine puta da moze puknuti prvi u ataru u odnosu na svih drugih ako je ekstremna suva godina. U svakom drugom smislu je tata za ostale i po vlazi u vrsidbi i po lakoci i po prinosu!

Sejem samo dkc vec tri godine i samo sam ocekivao da bude isti kao ostali ili kao predhodnih godina a ono sve kontra sa tim aceleronom. Ne znam kakav ce biti prinos do kraja ali za sad je pocetni porast bas los. Greska je sto se ne udruzujemo pri kupovini semena i zajedno da se zalimo a ne kao jedinka jer tu onda ne mozes nista.

Prvi put sejem DKC, i mislim da ne zavredjuje cenu koja je bila malo j3 reci prevelika.
Nema razlike od drugih hibrida i ta tehnologija koju oni promovisu je bajka za nas lakoverne.
Sto kaze neko, sad i nikad vise po ovoj ceni.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Prvi put cujem za rezultate ogleda u maju
:)

Nazad
Vrh