Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
DKC 4964 fao 360 sejan 12.05 na zemljištu I klase koje je jednim delom bilo pod vodom pa se čekalo isušenje.Sejalica je bila podešena na 20-ak cm.
Njiva je komšijina ali ovo postavljam da bi se video potencijal ovog hibrida.
Parcela ie pored letnjeg puta i ide malo u špic.Nije isključivao mašinu pa je nekoliko redi duplirano.Svaka stabljika je ponela klip i na toj gustini
I ja sam danas merio vlagu, DKC 5143 na peskovitoj njivi, (tamo mi je najzreliji) 50% listova je suvo, ljuštike suve i otvaraju se, vlaga 29%. Mislio sam da ima manje...
Ja sam merio po 4 cela klipa, imaju od 1150 do 1350 grama, zavisi od njive do njive. Ipak su najteži oni koji su na mojoj njivi (sejana na 21cm) nego oni na arendi koji su sejani na 24cm.
dkc 6120 danas ubrana dva klipa oko 15,30 i do pola su bili vlažni,a stabljika napola suva.
Težina oba klipa je 835 gr.
Zrno 680 gr.
Čokov 155 gr.
Vlaga nije merena,po mojoj proceni je oko 30%
Kakve to veze sem samog naziva nazovimo "spota" ima veze sa Monsantom i MK komercom?
Većina te prikazane dece boluje od Hidrocefalusa(vodene glave) i par vrsta celebralne paralize.Mene bi bilo sramota da takav materijal ovde uošte reklamiram.
Ovo je ipak poljoprivredni forum ,tema ratarstvo. Iznosimo iskustva jedni drugima o različitim hibridima da pomognemo ako je moguće da proizvedemo više hrane ,smanjimo troškove itd.
Ako će svako lijepiti svaku glupost koju nadje na youtube-u napravićemo od ovog "BigBrother"