Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Superior u saradnji sa LK.
Momo koliko košta setvena jedinica od 80k kod tebe?

Kod mene je problem sto njive koje uzimam u zakup nisu dugo kvalitetno radjene i sad treba 3-5god da se to malo dovede u red i iz tog razloga gadjam malo redji sklop da tako kazem

Preporuka i iskustvo sa terena su skroz drugaciji

Ako je zemlja dovoljno kvalitetna i agrotehnika primjerena mogu se primijeniti preporuke proizvođača. U suprotnom treba ići na rijeđi sklop, ali i očekivati nešto manji prinos. Takvo iskustvo imam s BC hibridima. Ako je kod Dekalba drukčije, bilo bi dobro čuti ta iskustva s terena. Ukoliko su iskustva s Dekalbom drukčija nego s BC-om, ispričavam se na iznošenju podataka na osnovu iskustva s BC hibridima.

Zvao sam danas , kažu da će cijena Dekalba kod nas ove godine biti oko 5e manja nego prošle godine po sjetvenoj jedinici od 50 000sjemenki , tako da će biti u maloprodaji oko 152e 80 000 , samo neznam na koju se to cjenovnu grupu misli , ali predpostavljam da će cijena biti ista za sve jer ovde i nema u ponudi samo 8 hibrida dkc.

Malo ili gotovo nista ima pisano o hibridu 4943. Na prezentaciji isticu njegovu flex osobinu, pa sam razmisljao da ga posejem u malo redjem sklopu. Dali ga je neko sejao?

Prosle godine u nasem ataru ga je bilo,bio je u rangu 4717,negde i malo losiji. Vidim da ga je dosta njih uzelo za ovu godinu.

Nazad
Vrh