Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Mi smo dobili kise zadnji put oko duhova, ne znam tacno datum ali to je proslo mesec i po dana. Dekalb je najgori i kod nas, pioniri se drze na parcelama koje su dobro uradjene, kws takodje. ZP je puko nebitno koja parcela.

Pricam uopsteno za ceo atar. Ja imam sve pionir i 4 jutra zp. Jedan parcela pod zp 606 od 2,5 jutra je predusev kukuruz a pre toga bila psenica puno stajnjaka, nijedan klip nisam nasao u njivu. Nisam obisao celu ali mislim da i ne vredi.

poceli ste rano da dajete prognoze o debakl hibridima. ...slicna situacija se desila i 2012 dkc je vizuelno strasno propadao ali je na kraju sa prinosom vecinom presisao pionir o ostalim hibridima da i ne pricam. E sad bar kad bi kisa ovaj put pala tamo de 2012 nije ... da napravi ravnotezu. ..

Pa sta drugo kad Zp svake godine dobije pola ili vise djabe.
Nece valjda da kupi druge hibride!:osmeh: Daj sta das!
Ti bolje da si ZP-a krunio sa vrske i sejao, imao bi vise nego tog precenjenog Dekalba sto si sejao i dizao u nebesa.

- - - - - - - - - -

Dobijao je i DKC,a nije hteo ni za živu glavu da poseje...Zna taj deran nešto...:osmeh:
Od te famozne 2012 u kraju niko od vecih proizvodjaca ne seje DKC, tako da sam se na njih ugledao.

Inace sto se tice kugle zemaljske Pioneer je i dalje No1 sto se tice ponude hibrida i samog semenarstva, e sad sto je Monsanto uz DKC to je neka druga prica.

Pa sta ti imas sa tim vecim proizvodjacima. Nebo i zemlja!
Bice i od tog Debakla neko zrno na boljim parcelama, tako da
nece bas da ti se ispuni zelja o nikakvim Dekalb prinosima!
Znam samo da ti kazem da bi puko taj tvoj PZ-ejac do fao 550 ko od sale da je dobio toliko kise koliko smo mi ovde dobili!
Vise ne bi znao gde mu je prednji a gde zadnji trap!

Ovaj brani dekalb kao ona džora nato savez,najbolji pa najbolji,i kod nas se usukao dok drugi onako na pogled iz daljine dosta dobro izgledaju,e sad vidićemo na kraju.

Jos treba da izdrzi jedno 20-tak dana da bi bilo nekog roda , DKC 5031 , sijan na 22cm , dobio oko 200kg/kj urea , kao da sam imao staklenu kuglu da ne treba bacati novac uzalud ;)
Slikano oko 15:30 danas.

qytjls.jpg
[/IMG]

Mi smo imali malo bolji raspored padavina , dobili smo jako malo u maju i to je palo 15-tak litara do prve polovine maja, one oko 25 nisu uopste padale, a dio vojvodine ih je dobio, ali onda smo dobili 60-tak litara 26.6 i od onda su kukuruzi duplirali , po mojem to bi trebalo biti bolje jer je kukuruz trebao bolje razviti korijen, a da nije bilo kise 26.6 sve bi izgorilo do sada. Svake susne godine mi ne dobijamo kisu sa kontineta(istok) , samo sa zapada(sredozemlje ili kontinent) koje kod vas u susi izgleda slabo dopiru.

Opet imamo jako puno loseg kukuruza zbog prskanja , svako tko je cekao sa prskanjem a korovi narasli nece imati nista, kukuruzi su zakrzljali .

Nazad
Vrh