cicimoric
Član
U Baricama su mi pukli Pioneeri. Sve sto je na sirokom putu i dalje tu kukuruzi nisu formirali klipove.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cici jesu li svi Pioneer hibridi koje si sejao Optimum Aquamax?
Videt cu na kraju kako ce sve ispast ali kako izgledaju trenutno kod mene lose im se pise! Ja bi se zadovoljio i sa 2000 kg/kj!Malopre sam obilazio DKC hibride i daleko od toga da su dobri ali kako su izgledali i kako su se susili u proslom tropskom talasu sad sam zadovoljan sa njima. Imam ranije FAO grupe i posejao sam ih izmedju 4 i 13 aprila i formirali su klipove i poceli su da nalivaju zrna. Zrna polako rastu i dobijaju zutu boju i cak ako i ne bude kise ima jos u stabljikama toliko vlage da ce biti nekog prinosa. Po mojoj proceni ce dati 2 - 3.5 tone po KJ u zavisnosti od parcele. Ne kazem da valja taj prinos ali je mnogo bolje od Pioneera u susednom selu gde na 30-35 KJ nece biti verovatno nikakvog prinosa. Opet cu da ponovim da po meni ne zavisi toliko od semenske kuce koliko od parcele.
Primetio sam jednu interesantnu stvar otkad su formirali klipove listovi se vise ne suse iako imamo vruce vetar od juce. U proslom tropskom talasu za 2-3 dana feniranja osusilo se 2-5 listova zavisi kako gde.
Kod mene zavisno od delova atara 4007 dace nista nesto i extra. Jer je tako i kise bilo.Sta on covek tu moze da festari, on je samo zaposlen i na taj nacin existira. Nije u redu Peet da sad toliko pljujes (mozda je malo prejaka rec) po DKC hibridima ove godine. Treba biti realan i reci sam sebi da smo hteli najbolje i progutati knedlu.
Kod mene dkc i nije tako los mada kise nije bilo gotovo ceo jun i jul.