Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

2012-te kod mene na istoj njivi, prosečnoj po kvalitetu zemljišta, Debakla je obišao MAS skoro duplo, a pionir ga je ušio sa trostruko većim prinosom. Svi hibridi su bili fao 520-560.
Tad sam ga sejao, ove godine, a najverovatnije nikada više, presudiće prinos na jesen.

Dkc 5830.
Pisao sam u temi kukuruz.
Jedan zalivan drugi ne.
1948e6816b9e804ba1e2eccfdb2af807.jpg
17a5a8790af894a62aac180f21fa2ea7.jpg

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Ja ne vidim razliku,osim što na jednoj slici flaša od piva stoji pravo a na drugoj položeno .:sta:

Ove godine DKC 5031 sejao prvi put, zadnji put i nikada više.

Da sam posejao uobičajeni NS 444, pa Bog da me vidi, ovako smeće.

Katastrofa, užas, nisko, žuto, grozota za pogledati...

Im mater banditsku i prevarantsku...

Ja sam sejao 4717 grupa 300, kum isto i dobro se drzi. ocekujete od kasnijih hibrida da rode u susnoj godini ? Nece da moze

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Danas sam prolazio pored jednog ogleda dkc gde imaju i jedan konkurentski hibrid ne pise koji.Dkc nema nista ali nista dok kinkurentski mnogo bolji.Zao mi je sto nisam slikao zurio sam
A taman naucio da mecem ..mislim slike

Kod nas u ataru je tako. Raniji će biti nešto da se ubere i ovrše dok kod ovih kasnijih nema ništa.Gde ih i ima to su klipčići veličine upaljača ,to važi za one parcele gde je izostala kiša...

- - - - - - - - - -

Kod nas je baš on ubedljivo najgori:ppozdrav: Mislio sam na dkc hibide koji će odneti pobedu.

4608 je krajnje prosecan kukuruz. Recimo ove godine 5007 koji je bio moj mogu reci favorit, izgleda da ce ga 5031 ozbiljno presisati. U pitanju su parcele koje su dobile kise i koje ce dati neki prinos od 3-4t/kj. Na ruiniranim njivama je svejedno koji je hibrid.

Boceticu, ako su te parcele dobile kisu, kao sto ih je Sombor i Apatin dobijao, onda si previse skroman... to sve ide za po 1t do 2t gore prinos....

Nazad
Vrh