Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Ja sam imao 14,5 najmanju vlagu ove godine .Vrseno po suvom pre kisa kada barem kod nas niko nije hteo da vrsi jer je velika vlaga

Nemam ja ništa od toga dal mi neko veruje ili ne, ja samo govorim kako jeste, mislim da sa ovom slikom dokazao... A mogu da stavim još koju sliku odvage...

Kome nije jasno da Dekalb hibridi u poredjenju sa svojim konkurentima najbrze oslobadjaju vlagu treba ih probati pa nek se uveri!
Dkc bude mozda na 10% mojih povrsina, ali sto se tice otpustanja vlage stvarno je odlican. Racunali smo danas ovaj moj fao 320, po matematici on bi trebao da je jos u mlecnoj zrelosti. Jer je eto proslo od od nicanja do sada 120dana. Sutra cu napisati rezultat vlage.

Nada poslednja umire.

Evo sa. d sam predao dkc5276 vrsen prekjuce...3.5vagona mislio sam staviti ga u magacin ali 18.5%vlaga... U Prvoj turi sam imao najraniji hibrid 9911.. rod oko 8. 5 t po kj sejan prvog aprila i nijedna tura mi nije bila ispod15,8%. pa sve do 16.5% vlage a tako i svima kojim sam kosio... Nasa zemlja u srednjem banatu je ljuta i tu obicno kukuruz brze sazori da ne kazem izgori nego po backoj i sremu.. pa mi je to kao neki reper u odnosu na druge. Ali eto kolega me je ubedio da sledece godine posejem bar 20jutara dekalb3623 i 4795 . Eto nekad je rasprava i plodotvorna... Videcemo dogodine dali je i rodna

Evo sa. d sam predao dkc5276 vrsen prekjuce...3.5vagona mislio sam staviti ga u magacin ali 18.5%vlaga... U Prvoj turi sam imao najraniji hibrid 9911.. rod oko 8. 5 t po kj sejan prvog aprila i nijedna tura mi nije bila ispod15,8%. pa sve do 16.5% vlage a tako i svima kojim sam kosio... Nasa zemlja u srednjem banatu je ljuta i tu obicno kukuruz brze sazori da ne kazem izgori nego po backoj i sremu.. pa mi je to kao neki reper u odnosu na druge. Ali eto kolega me je ubedio da sledece godine posejem bar 20jutara dekalb3623 i 4795 . Eto nekad je rasprava i plodotvorna... Videcemo dogodine dali je i rodna

Druže nemoj da te ja uređujem... Probaj 2,3 5 jutara pa ćeš videti dal valja...
Mi smo od 2010 pa do 2015 svašta prodavali i videli smo šta na našoj zemlji valja a šta ne... Ove godine smo prvi put opsedali sve Dkc hibride i nismo nimalo pogreši, i ubuduće ću samo njih sećati, možda ćemo nekad probati i nešto drugo, ali sigurno na manjim površinama.

I ja planiram jedno bar 8 kj dkc3623 i 4795 trebace mi po 2 vrece od svakog od 80.000zrna....da li je velik razmak sto planiram od 21cm za 2. i 3. klasu zemlje?

Kome nije jasno da Dekalb hibridi u poredjenju sa svojim konkurentima najbrze oslobadjaju vlagu treba ih probati pa nek se uveri!
Imam ja ove godine dekalb hibride a nisam video nesto specijalno oko otpustanja vlage. Cak je jedan hibrid druge semenske kuce imao manju vlagu od dekalba.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Druže nemoj da te ja uređujem... Probaj 2,3 5 jutara pa ćeš videti dal valja...
Mi smo od 2010 pa do 2015 svašta prodavali i videli smo šta na našoj zemlji valja a šta ne... Ove godine smo prvi put opsedali sve Dkc hibride i nismo nimalo pogreši, i ubuduće ću samo njih sećati, možda ćemo nekad probati i nešto drugo, ali sigurno na manjim površinama.
Nema veze... Meni za junad svakako treba neki raniji hibrid da mogu da siliram zeleno svaki dan.. Proci ce to
... A i sledeca godina mozda nece biti kisna.. pa rani hibrid moze da bolje rodi.. mada sam ja pristalica rane setve i grupe fao 500.. To mi se pokazalo odlicno.. i u susi i u kisi.. Samo sto ranija setva..

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

E sa tobom se slažem, što ranije, ali sam ja više pristalica grupe 300.

@Power70, ja ne bi išao ispod 70000 biljka, a poželjno je na 75 77 po ha, znači oko 18,5 19cm, ja ih dejan na 18,2cm, tako mašina može...

Meni se ove godine najbolje pokazao 5830 fao 600, preko 8t po kj bruto, u jusu 6500 kg, vlaga bila malo jaca, oko 19.
Sejan 12.04. na 21cm. Dobio samo ureu 200 kg po kj

I na kraju ...
5 zmajevki od 8tona,jedna loznicka od 5 tona, i dve kikindske od 4.5tona. Sa 5 kj nakon onog nevremena. Presrecan ;)
89cdc62d71be4660992310487bf9546d.jpg
e41776154dfcbafbcd432c97f8023e66.jpg
9ec01a65d4ae055b33f972f3c4bcd087.jpg

Nada poslednja umire.

Danas mi je stigao novi katalog Dkc za 2017 godinu, ima jedan novi hibrid Dkc 4943, ostalo sve isto kao i prošle godine, već provereni hibridi.

Jel ima neko informacije o ceni semenskog kukuruza ? Jel će biti jeftinije nego prošle godine ? :osmeh:

Čujem da će cena biti ista kao i prošle godine.
Takodje biće i prošlogodišnjeg predeklarisanog semena,klijavost preko 94% cena manja 15-20%

Nazad
Vrh