nikola indjija
Član
Ja sam imao 14,5 najmanju vlagu ove godine .Vrseno po suvom pre kisa kada barem kod nas niko nije hteo da vrsi jer je velika vlaga
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dkc bude mozda na 10% mojih povrsina, ali sto se tice otpustanja vlage stvarno je odlican. Racunali smo danas ovaj moj fao 320, po matematici on bi trebao da je jos u mlecnoj zrelosti. Jer je eto proslo od od nicanja do sada 120dana. Sutra cu napisati rezultat vlage.Kome nije jasno da Dekalb hibridi u poredjenju sa svojim konkurentima najbrze oslobadjaju vlagu treba ih probati pa nek se uveri!
ovi strucnjaci u rukavicama a kukuruz u kojoj je fazipo Amerima falio mu je Bor
Vostana zrelost, deset merenja vlage od 31 do 34 %. Sto znaci neka ceka jos 7 dana i ide u kotarku.ovi strucnjaci u rukavicama a kukuruz u kojoj je fazi
Evo sa. d sam predao dkc5276 vrsen prekjuce...3.5vagona mislio sam staviti ga u magacin ali 18.5%vlaga... U Prvoj turi sam imao najraniji hibrid 9911.. rod oko 8. 5 t po kj sejan prvog aprila i nijedna tura mi nije bila ispod15,8%. pa sve do 16.5% vlage a tako i svima kojim sam kosio... Nasa zemlja u srednjem banatu je ljuta i tu obicno kukuruz brze sazori da ne kazem izgori nego po backoj i sremu.. pa mi je to kao neki reper u odnosu na druge. Ali eto kolega me je ubedio da sledece godine posejem bar 20jutara dekalb3623 i 4795 . Eto nekad je rasprava i plodotvorna... Videcemo dogodine dali je i rodna
Imam ja ove godine dekalb hibride a nisam video nesto specijalno oko otpustanja vlage. Cak je jedan hibrid druge semenske kuce imao manju vlagu od dekalba.Kome nije jasno da Dekalb hibridi u poredjenju sa svojim konkurentima najbrze oslobadjaju vlagu treba ih probati pa nek se uveri!
Nema veze... Meni za junad svakako treba neki raniji hibrid da mogu da siliram zeleno svaki dan.. Proci ce toDruže nemoj da te ja uređujem... Probaj 2,3 5 jutara pa ćeš videti dal valja...
Mi smo od 2010 pa do 2015 svašta prodavali i videli smo šta na našoj zemlji valja a šta ne... Ove godine smo prvi put opsedali sve Dkc hibride i nismo nimalo pogreši, i ubuduće ću samo njih sećati, možda ćemo nekad probati i nešto drugo, ali sigurno na manjim površinama.
Spasla me kosava sto je duvala ,vlagu lepo izduvala i sada mirno spava u kotarci.Najvažnije da si ga skinuo.