Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

#Shale

Sa kojim, si hibridom zadovoljniji da li sa dkc3623 ili dkc4795.... Na koliki razmak su sejani i koja je agrotenika bila primenjena?

Pa zadovoljniji sam sa 4795 jer je dao veći prinos, doduše 3623 sam samo imao 3,5 kj jednu njivu, pa pitanje koliko je taj prinos reprezentativan za ostale njive... Ova dva hibrida će dogodine sigurno kod mene zauzeti 70 do 80 % površina, a kad skinem DKc ogled, videću koji od Fao 300 može da parira, pa ću i njega možda uvrstiti u setvenu strukturu...
Što se tiče agrotehnike, išlo je ili 100 kg/kj MAP ili 125 kg/kj 3x15 u jesen, kako koja njiva, a u proleće od 130 do 150 kg/kj Urea, takođe kako koja njiva, i oba hibrida su sejana na 18 cm razmaka u redu.

Moje zapažanje u ovoj godini da kasniji Dkc-ov hibridi nisu loši, ali generalno je problem vlaga, koja se kreće kretala od 16 do 20%, pa ovi na silosima mnogo odbijaju... Iako ti kasniji imaju veći potencijal prinosa, ja ću ih sigurno izbaciti, jer meni nije važno koliko imam NETO kukuruza, nego koliko imam NAPLATIVOG!!!

Sve su vlage bile ispod 14 i jednom i drugom, ali 3623 mi je bio na zemlji koju prvu godinu radim u arendi... Reću ti još samo ovo 10 kj dogodine sejem 3623 a 20 kj 4795 od ukupni 42- 43 kj koja sledeće godine planiram da sejem...

Sve su vlage bile ispod 14 i jednom i drugom, ali 3623 mi je bio na zemlji koju prvu godinu radim u arendi... Reću ti još samo ovo 10 kj dogodine sejem 3623 a 20 kj 4795 od ukupni 42- 43 kj koja sledeće godine planiram da sejem...
Izvini druze .. Da li si ti taj kukuruz vtsio u Africi kad je 13 vlage??? Ocigledno nismo u istoj klimatckoj zoni... Drugari rade na prijemu u Mk komercu i drugim otkupnim kucama i jos niko nije predao kukuruz ispod 15vlage ove sezone... a ti zemljace sav u jusu.. Ili radis za dekalb ili pricas o prosloj godini. Izvinjavam se ostalima .. nisam mogao da ne prokomentarisem ovaj post... Daj tu otpremnicu gde pise vlaga 13 nesto... ili na detektor lazi...

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Ja sam vrsio kukuruz 2 okt, imao sam oko 90% samo dkc vlaga nije presla 14,5%,vecinom sam imao po 14%

Dkc 4590 ,posejan nakon leda i nevremena 26 juna. Stize za branje ovih dana.
008174ba9820cc5d7b0160b1adfaeade.jpg

Nada poslednja umire.

Izvini druze .. Da li si ti taj kukuruz vtsio u Africi kad je 13 vlage??? Ocigledno nismo u istoj klimatckoj zoni... Drugari rade na prijemu u Mk komercu i drugim otkupnim kucama i jos niko nije predao kukuruz ispod 15vlage ove sezone... a ti zemljace sav u jusu.. Ili radis za dekalb ili pricas o prosloj godini. Izvinjavam se ostalima .. nisam mogao da ne prokomentarisem ovaj post... Daj tu otpremnicu gde pise vlaga 13 nesto... ili na detektor lazi...

Clanovi foruma koji me poznaju, mogu da ti potvrde da nisam neki lazljivi covek, a to dal mi ti verujes ili nema bas me zabole mali prst na desnoj nozi. I druga stvar, ako neverujes da kukuruz fao grupe 260 nemoze da ima vlagu ispod 14 %, ti ocigledno neznas sta je kukuruz. Mozda se razumes u tov bikova posto vidim da tamo cesto nesto pises, ali u proizvodnju kukurza ocigledno ne.

P.S. Stavicu slike odvaga veceras!!!

A ti si kolega veliki proizvodjac kukuruza i znalac cim sejes hibride iz grupe 260.. ☺☺☺. Izuzetno su rodni hibridi...

Nema veze sa Shaletovom pricom ,ali i kod mene na jednom otkupnom mestu nije predat kukuruz ispod 15.5% vlagde.
Kamioni iz magacina su izlazili od 16% pa navise.
Na pocetku 16%, a kako je vreme prilazilo sve vise , sad poslednji kamioni su izlazili sa skoro 19%

Zašto kod prvog i trećeg klipa od gore sa leve strane vrh nije završen?
Valjda previse kise ovog leta nije prijalo oplodnji. Drugo ovi manji klipovi su sekundarni ,ima na parceli stabljika sa po dva klipa. Kaze mi covek iz Pss sluzbe Zrenjanin, inace vrsni strucnjak za ratarstvo ,da ovu godinu verovatno nece doziveti jos jednom u karijeri. Sklop je trenutno na parceli oko 58000biljaka i kaze da ocekujem oko 5t po kj suva zrna. Znaci neverovatno mi je. Narocito sto ova parcela je za celu godinu doba 70kg po kj Sana, pred setvu suncokreta aprila i eto kukuruz je jos dobio 15 kg po kj super starta kada sam ga posejao krajem juna nakon tog neremena sto mi unisti suncokret nacisto.
Retrospektiva izgleda ovako
6748a136bb94caaff76503adc05e3ace.jpg

678dbcf5a3bea150b977d30184d7e2d8.jpg

f0680d499f38ace41c7004edb2a5f62e.jpg

I na kraju ti klipovi su rezultat svega cekaju berac ovaj vikend.

A ti si kolega veliki proizvodjac kukuruza i znalac cim sejes hibride iz grupe 260.. ☺☺☺. Izuzetno su rodni hibridi...

Kakve veze ima dal je neko veliki ili mali proizvođač, da bi znao šta je kukuruz? A to dal su rodni ili ne, probaj pa ćeš videti...

Evo odvage, pogledaj datum pa će ti sve biti jasno. Vlaga piše 14, zato što ispod tog nepišu jer program je napravljen da daje bonifikaciju, a za kukuruz niko nedaje bonifikaciju.
2r4os8z.jpg

Jbg nije doktor kao ti.
Mozda ja jesam doktor ali vidim da ovde pored doktora ima i advokata... . Neznam zasto je potreban advokat coveku kad sam samo izneo svoje misljenje... cak sam se i izvinio coveku ako nisam u pravu. Jednostavno ne verujem da je imao vlagu 12.5 % a ove sve ostale ispod 14% ..kao sto je napisao u jednom postu. To je moje misljenje. Nisam nikoga vredjao samo sam rekao da ne verujem u tu pricu jer kod mene na terenu nije bilo kukuruza dekalb sa vlagom ispod 15% i to u prvom delu vrsidbe a ovi sad vrseni nema nijedan ispod16%.. Drugar i ja licno pokosili sto svoga sto za usluge preko 500jutara i predavali svojim prevozom i ni jedan nije bio ispod 15% a uvek sam pitao koje gazde koje sorte su posejane da znam za ubuduce. Ali koga briga u sta ja verujem. Tako da nema potrebe za advokatima na forumu.. zna covek da pise hvala bogu...
Jbg nije doktor kao ti.

Kakve veze ima dal je neko veliki ili mali proizvođač, da bi znao šta je kukuruz? A to dal su rodni ili ne, probaj pa ćeš videti...

Evo odvage, pogledaj datum pa će ti sve biti jasno. Vlaga piše 14, zato što ispod tog nepišu jer program je napravljen da daje bonifikaciju, a za kukuruz niko nedaje bonifikaciju.
2r4os8z.jpg
Svaka chast. Ja ovo vidim prvi put ove godine... gledam i ne verujem... Povlacim rec ako nije neki dil sa vagarom..

Ne veruješ a i kod nas je vlaga bila ispod 14% pre početka kiše.Nisam pisao o tome jer ovde o tome ne vredi pisati pošto velika većina ne vidi dalje od svog atara.

Nazad
Vrh