Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Bio i odmah se vratio.Uzasno....daleko od asfalta nekih 2km.Blato do muda.Voze traktorima.Uzas.

Izgleda ce najbolje biti bacvanima kad se malo ocedi (cetvrtak), mi idemo sutra:cao:

Imas neke slike sa prezentacije u Temerinu?Ja svake godine idem na Farm Progres u Rumuniji isto organizuje Dekalb,Timac,Basf,Ipso(njihov distributer za John Deere) zadnjih 3 godine odusevio sam se kako su se pripremili,ali ove godine samo Dekalb je bio ovi ostali nisu bili i bilo je uzasno samo sat vremena je trajala prezentacija i gotovo,a ranijih godina trajal je od 14h pa do 23-24h

Cujem dosta proverenu informaciju. Dva poljoprivrednika skidala rane fao 300grupe. Jedan hibrid dao 8100 po kj sa 16 % vlage, drugi dao 8400 sa 20% vlage. Sve je sejano na repistima.

Nada poslednja umire.

Bio i odmah se vratio.Uzasno....daleko od asfalta nekih 2km.Blato do muda.Voze traktorima.Uzas.
Bas tako,tesko blato, ali sator je bio pun do poslednjeg mesta.Mi smo prvo bili do Rimskih sanceva gde su bili NS dani polja. Malo obisli pa otisli do Temerina jer je tamo bolji program....Stvarno su prebacivali traktorskim prikolicama ko nije hteo peske. Kroz ogledna polja se moglo pesice nije bilo blato jer dok je trajao dorucak malo je prosusilo.Kukuuzi im dobro izgledaju kao uostalom i svi ostali ove godine. Rucak i druzenje je trajalo do 16h. Program je vodila Suzana Mancic pa se moglo cuti svasta o duzini i debljini klipova ha ha. Uspeo sam cak i da dobijem nagradu za tacan odgovor na pitanje o BASF proizvodima. Nazad se moglo kolima jer je skroz prosusilo. Lepo druzenje identicno onom prosle godine iz Ecke.

Bas tako,tesko blato, ali sator je bio pun do poslednjeg mesta.Mi smo prvo bili do Rimskih sanceva gde su bili NS dani polja. Malo obisli pa otisli do Temerina jer je tamo bolji program....Stvarno su prebacivali traktorskim prikolicama ko nije hteo peske. Kroz ogledna polja se moglo pesice nije bilo blato jer dok je trajao dorucak malo je prosusilo.Kukuuzi im dobro izgledaju kao uostalom i svi ostali ove godine. Rucak i druzenje je trajalo do 16h. Program je vodila Suzana Mancic pa se moglo cuti svasta o duzini i debljini klipova ha ha. Uspeo sam cak i da dobijem nagradu za tacan odgovor na pitanje o BASF proizvodima. Nazad se moglo kolima jer je skroz prosusilo. Lepo druzenje identicno onom prosle godine iz Ecke.
Kolega jasam dobio isto poklon (kišomer) od Suzane Mančić za odgovor na pitanje koji su Dkc hibridi HD :osmeh:
Sve je bilo dobro organizovano osim onih 2km blata :osmeh: , i to samo u jednom pravcu jer kad smo išli kući već se prosušilo

Bayer sprco da kupi Monsanta , prvu ponudu odbili , pa Švabe povećale cifru , pa kad je Monsanto opet odbio , sad dali ponudu , neku vrstu spajanja , ako se to desi biće to najveća svjetska agro kompanija u oblasti sjemena , zaštite i bioteka.

Kolega jasam dobio isto poklon (kišomer) od Suzane Mančić za odgovor na pitanje koji su Dkc hibridi HD :osmeh:
Sve je bilo dobro organizovano osim onih 2km blata :osmeh: , i to samo u jednom pravcu jer kad smo išli kući već se prosušilo
Cuo sam kad si naredjo cetir pet hibrida. Ja sam za moj odgovor dobio litru sljivovice u specijalnom pakovanju. To je Jezdica rakija proizvod naseg poznatog glumca Nenada Jezdica koji reklamira BASF proizvode na Tv.

@kiraj
9260kg/kj dkc 4717.
5031 jos vise.
Ako sam dobro izracunao svaka cast.
Ja moj 4717 vrsim sledece nedelje... sutra cu uzeti uzorke pa cu napisati.

Dobro računaš ali mislim da nema toliko.Mislim da će biti oko 7 t /kj.Izgeda da nisi video koliko ima klipova .U pitanju su 5 klipova.:ppozdrav:

Potpuno sam zadovoljan što mi je većina kukuruza 5031 i 4717 , bez obzira na pogodnu godinu ... Imam još par pionirovih i dkc hibrida al ovoj dvojici niko ni blizu . Nemam zamjerke , možda jedino izbjegavati hormonske herbicide . :bravo:. MOžda malo nezahvalno , ali osim na 2 parcele , na jednoj ekstra jak napad diabrotice , a na drugoj manjak azota mojom greškom , na ostalim gdje su ova dva hibrida sa 10t/ha suvog uopšte neću biti zadovoljan , a možda bude i ličnih rekorda .

Na bazi 2.4d ( nekadašnji monosan ,i slično ) i na bazi Dikambe . Ima ih još ali ovi su najzastupljeniji . Čini mi se da su noviji hibridi osjetljivi na te herbicide bez obzira što se primijene u registrovanom uzrastu i dozi . Pisano je o tome , prvo je to primjetio Bojčetić , a ja se slažem kasnije , bilo je deformacija kod dkc-a.

Nazad
Vrh