Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Pa zato što ti bilo skup džak semena, a u stvari kad prevedeš po jedinici površine on ispada jedan od jeftinijih...:osmeh: :ppozdrav:

4795
2014-04-25-561.jpg

2014-04-25-562.jpg

2014-04-25-563.jpg

2014-04-25-564.jpg

Ako neko jos postavlja pitanje zasto sejati Dekalb evo odgovora, na ovim slikama! Nikad ne fali ni jedan jedini i odlican rod sa 2 do 4% manje vlage od svih ostalih hibrida u berbi.

Slab prinos ,odnosno našli su neki drugi za koji misle da im daje veći prinos , šta drugo može biti razlog , nije sigurno da se nekom nesvidi boja vreće. Isti razlog što neko sije dekalb što misli da mu daje veći prinos od nekog drugog .

Slab prinos ,odnosno našli su neki drugi za koji misle da im daje veći prinos , šta drugo može biti razlog , nije sigurno da se nekom nesvidi boja vreće. Isti razlog što neko sije dekalb što misli da mu daje veći prinos od nekog drugog .

Upravo tako, sejali ga 2 god zaredom, nesecam se tacno sorti.
Inace u obe godine dosta je slabiji bio rod od nekih drugih hibrida a cena po sj negde cak i duplo veca........

Ni ja ne odustajem,sejem samo Dekalb.Ovo je 5276

a sejao sam jos i 5007.

- - - - - - - - - -

Ni ja ne odustajem,sejem samo Dekalb.Ovo je 5276

a sejao sam jos i 5007.

Uglavnom u kukuruzu.Mislim da sam negde pisao ,problem su ne originalne ploče .Na rupi uhvati po jedno seme ali između tog semena i mešača "zaglavi " još jedno seme koje ne može da se skine.Kad ploča dođe u donju fazu seme koje je zaglavljeno prvo pada a zatim ono sa rupe.Razmak između ta dva semena je oko 3-7 cm.
Ovako to izgleda na ploči .

Sdužno poštovanje ovi dekalbi sa slike ništa bolje nisu nikli od domaćih, ko neveruje ima slike taze u temi ns-zp hibridi, a što se tiče ploča kiraj probaj da poskidaš ta dva tri mešača sa ploča koji su naspram rupa pošto ima 11 kom koji su bespotrebno postavljeni, mislim da je 7kom (i to je puno) mešača puna kapa da ima ploča, ti silni mešači čak i pomažu da se neko seme i ne zalepi na rupu, toliko od Saleta.

Imao sam jednu garnituru ploča (dao sam ih sa nodetkom) gde sam sve mešače poskidao.Sale u potpunosti se slažemo.
@Robi ,rupe su 5 mm.
Ona parcela gde je 5276 je posejana sa pločama sa slike.
Nikola ,ima neki procenat koji nije nikao.
Ovo je DKC4795

Još nešto da dodam, mislićete da lupam ali ja to pratim a može se videti i u temama ns-zp-as hibridi gde je lepši raspored zrna, hoću da kažem da i sam oblik, krupnoća, zaštita semena insekticidom ima uticaja na raspored biljaka u redu, pogledajte slike pa sami recite koji je bolji raspored (precizniji).

Za kukuruz,imamo ploče sa 14 rupa od 5 mm,njih koristimo ako sejemo na razmak koji je veći od 20 ,3 cm.Takođe imamo ploče sa 32 rupe od 5 mm.Ove ploče koristimo kad su rastojanja manja .Sa njima se postiže bolji raspored jer se sporije okreću u kućištu .

Nazad
Vrh