Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Jasam uzimao sve Dkc hibride iz prve grupe i cena je bila (140e) 16280 sa pdv. Sa Dkc hibridima sam već pet godina zadovoljan, a ove godine sam zadovoljan i sa cenom semena, seme nije jeftino, čak naprotiv skupo je, ali kad pogledam koja je cena semena drugih hibrida sa cenom Dkc nemogu biti nezadovoljan, a što je najvažnije svo seme je iz uvoza. Možda će me neko kritikovati zbog ovoga ali volim i ja domaće ali sa domaćim semenom i semenom proizvedenim kod nas i Srbiji nemam dobra iskustva

Jasam uzimao sve Dkc hibride iz prve grupe i cena je bila (140e) 16280 sa pdv. Sa Dkc hibridima sam već pet godina zadovoljan, a ove godine sam zadovoljan i sa cenom semena, seme nije jeftino, čak naprotiv skupo je, ali kad pogledam koja je cena semena drugih hibrida sa cenom Dkc nemogu biti nezadovoljan, a što je najvažnije svo seme je iz uvoza. Možda će me neko kritikovati zbog ovoga ali volim i ja domaće ali sa domaćim semenom i semenom proizvedenim kod nas i Srbiji nemam dobra iskustva

Sto bi te bilo ko kritikovao, radis da zaradis kao I mi ostali I sigurno znas zasto placas seme koliko placas...

Meni u Pancevu u Granexportovoj apoteci traze za 5276 18200 din a za 5783 17200!:sta: Koliko vidim izgleda da cu ga ja platiti dosta vise od vecine! Da mogu nabaviti negde u okolini ne bi otisao vrata da im otvorim. Ovde vec 3 godine ga narucujem negde u Januaru i uvek su bili korektni i sto se tice sorti a i cene. Nije mi jasno zasto su sad skuplji?! Sto je najgore da je placanje u keshu i upitanju su 14 vreca od po 80.000 sj.

I meni stiglo seme 5222 i 5783 i dzakovi su poprilicno teski ako sam dobro zapamtio oko 22 kg po dzaku dok je 6101 lagan samo nelih 17 kg jos cekam da stigne 5276 i to je to.
Interesuje me dali je kod nekoga od vas seme predeklarisano znaci ima deklaraciju za 2013 a isto takvu i za 2014 godinu doradjivano 01 2013god.(kod mene je takav 6101) ostali su sa mo sa deklaracijom od 2014g.Inace na odlozeno do jeseni cena 170-180 eura/vreca.

Kako da ti dokažem da nisi u pravu? Po deklaraciji seme nije predeklarisano a PDV-je redovno iskazan.

Danas sam zvao MK SEEDS NS da se raspitam za cenu i dobio sam odgovor da je 5276 155.2 a 5783 147 evra sa PDV-om. Pitao sam ih zato sto mi se ucinilo citajuci forum da je moja ponudjena cena od 18200 za 5276 jaka.
Kiraj ne shvati nista licno, nema razloga da ti ne verujem za ponudjenu cenu! Kod nas sve je izvodljivo i moguce!:ppozdrav:

Slično iskustvo postoji i sa NS semenom, koje se moglo i još uvek može nabaviti za manju cenu nego u distributivnom centru. Ja sam okačio zvaničan cenovnik Mk sedsa, koji ima na dva tri strane ispred, i to je bila cena bez PDV-a. Ali kao i što sve kod nas drugo može, može da bude i manja cena semena u maloprodaji nego u veleprodaji, odnosno, verovtno trgovci dobijaju povoljne rabate pa samanjuju cenu kako b i na količinu prodatih setvenih jedinica zaradili, to je moje jedino objašnjenje.

U Bašaid.Još na dva mesta sam mogao da kupim Dekalb iz prve cenovne grupe po ceni od 140,5 e/80000 zrna.
Ako pogledate sliku koju je Shale postavio videćete kolika je mogućnost da se spuste cene.
14mg8oy.jpg

Nazad
Vrh