MOMOSARIC
Član
Jesi siguran da je uvjek tako ??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam ga otvarao,mislim da od njega nema ništa.Kiraj jesi li otvarao taj donji klip na slici 5?Onaj levi mi se cini kao da je donekle formiran,mozda i nalije nesto?Otprilike slicna situacija i kod nas
Ne znam sta je tu za "alal vera" jer rod od 9 t/ha ni nije neki rekord. U prosloj godini sam imao nesto ispod 3 t/kj ili 5,2 t/ha pa ne vidim ni jedan razlog zasto ove godine rod nebi bio bolji.znaci 9t/ha i to na ovakvoj godini. alal vera... mi u zapadnoj Srbiji ni na extra godini to nemamo. A Srpski rekord Pavle Nenadovic iz Vognja priznao da je prosle godine imao jedva 1,5t/ha. svaka Vam cast kakvim se brojkama razbacujete na ovom forumu.... a ima ovde dosta takvih koji po pricii imaju i 20t/ha suvog zrna. voleo bih malo da se ugledate na Kiraja da vidite kako covek pise
pozdrav za sve ISKRENE forumase
Voda je presudna...Prosecne padavine tokom maja te 2010-te su bile 160 litara,juna 80,jula 75,avgusta 70...pa ti vidi!Ove podatke sam pokupio iz biltena KWS-a...a optimalna kolicina padavina za kukuruz po mesecima je maj 75,jun 90,jul 100,avgust 95 ! Te godine je najpribliznije bilo optimalnim padavinama2010 je bila godina za obaranje rekorda.Secam se drugar je skidao kod njega parcelu koja je 500m duzine i na tih 500m sa Univerzalom kombajnom je 3 bunkera punio na krug