mirmag
Član
Cuvamo useve,jos treba da cuvamo i zetvene ostatke na njivama...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jesi radio analize na tim parcelama zadnjih 5-10 godina?Palim kompletno sva kukuruzista.Palicu dokle god mogu jer smatram da je tako daleko bolje.
Palim samo kukuruzista.Slamu zaoravam da bi održao humus.Dok smo svi sve palili nije bilo takvih boleština na pšenici, crvenila na kukuruzu,sovica (zicnjaka),crva i plamenca.....na njivama gde sam palio redovno analize traže uglavnom samo azot a kalijuma ima za izvoz.Jesi radio analize na tim parcelama zadnjih 5-10 godina?
Sta ti se dogadja sa humusom?
Da li djubris stajnjakom te parcele?
Palim samo kukuruzista.Slamu zaoravam da bi održao humus.Dok smo svi sve palili nije bilo takvih boleština na pšenici, crvenila na kukuruzu,sovica (zicnjaka),crva i plamenca.....na njivama gde sam palio redovno analize traže uglavnom samo azot a kalijuma ima za izvoz.
Palicu dok sam živ ili ne odem na robiju.Palim kontrolisano i ne idem sa njive dok se vatra ne ugasi.
Kod nekih su problem garavi koji pale zbog pabirčenja a kod mene su problem isključivo piromani.Danas sam baš bio svedok gde je zapaljena pokošena ardala od njive bez ikakvog zaštitnog pojasa oko parcele u vidu brazde pluga ili tanjirače već je zapaljeno i zdravo đaci odoh kući.Vatra je uhvatila trsku u kanalu pa prešla na drugu stranu i uhvatila strnjiku pa još i jak vetar pomogao da se vatra lepo prebaci i u drugu duž na strnjiku i ode sve što se našlo na putu.
Postoje i drugi plugovi osim tog 756 vk.