Hmmm...vrlo interesantna tema
Lično sam skeptik...jer da bi poljoprivrednici i oni koji žive, direktno ili indirektno, od poljoprivrede (bezmalo polovina populacije u R. Srbiji) glasali mora doći informacija o takvoj jednoj organizaciji i njenom programu do njih....to znači: oglašavanje, plakati, gostovanja po emisijama, novine i slično....doduše i internet je čudo...a to sve MNOOOOOOGO KOŠTA. Drugo svi ostali, ma kolike bile razlike, bi se ujedinili protivu takve jedne organizacije jer bi potencijalno mogla da predstavlja pretnju, tj. mogla bi odvuče jedan dobar deo glasova.
Najveći problem su ljudi...tj. ono što oni postanu kad dođu na vlast...naš Ustavni sud je protumačio da su poslanici vlasnici mandata i to je osnovni problem.
Ja lično obećavam da ću glasati za takvu jednu organizaciju ali uz određene uslove:
1. Da svi oni koji budu odabrani da budu narodni poslanici potpišu blanko ostavke. Da stranka može da ih smeni sa mesta poslanika ukoliko zablude i krenu da rade nešto što nije u skladu sa programom stranke ili organizacije. Ali da i to bude urađeno pod nadzorom pravnika da sutra i te blanko ostavke Ustavni sud ne bi proglasio neustavnim.
2. Da pročitam program te organizacije, koji neće biti usko orijentisan samo na dobijanje subvencija ili državnog zemljišta...koji će biti orijentisan na opšte poboljšanje stanja u ruralnim predelima.
3. Da izvori finasiranja ne smeju da budu, mada je to teško utvrditi, druge stranke ili njihove kompanije
4. Da se napravi vrlo jasan Statut, ko može postati član, koje su njegova prava i obaveze itd...
5. Da stranka iliti organizacija bude stranka svih građana R. Srbije bez bilo kakvih nacionalnih, verskih ili kakvih drugih konotacija jer isti problemi muče poljoprivrednika i srbina, i mađara, i vlaha, i bošnjaka, i bilo kog drugog.
6. Da program i cilj organizacije ne bude samo da kritikuje već da priprema i predlaže strategije, planove, programe i sl.
Neću da stavim kao iskuljučujući uslov ali bih voleo i to da vidim: Da predstavnici budu ugledni domaćini, kojima nije cilj da uhlebe svoje nezaposleno d.pe ili da uhlebe ćerku koja završava Megatrend univerzitet ili sl. Bilo bi lepo npr. da svaki predstavnik donese 100-200 potpisa iz svog sela...od ljudi koji ga dobro poznaju.
...eto, toliko uslova sam se do sada setio, ako se setim još kog...daću sebi slobodu da dopišem
Daklem, ako bi to bila takva jedna organizacija ima moj glas.