savopunck
Banned
Podrzavam ali bez euNe, ako se zalaže za proevropsku politiku i ulazak u EU onda svaka takva inicijativa gubi smisao jer nećete moći voditi svoju politiku nego šta narede iz Brisela.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Podrzavam ali bez euNe, ako se zalaže za proevropsku politiku i ulazak u EU onda svaka takva inicijativa gubi smisao jer nećete moći voditi svoju politiku nego šta narede iz Brisela.
Prvi je korak da udruženja žele to da urade, očigledno je da ima dosta potencijala za tako nešto, bar prema ovoj maloj anketi. Zatim treba da se dogovore i registruju udruženje gradjana, pod nekim interesantnim imenom, tipa samo seljak srbiju spasava. Kada se raspišu izbori krenu u prikupljanje potpisa podrške. Treba minimum 10.000 potpisa, da bi bili sigurni u prolaz preko 11.000. Sami potpisi koštaju oko pola miliona dinara. Dodatni troškovi su troškovi za dovođenje overivača, pronalazak mesta gde će se potpisi overavati i drugo tog tipa. Sve to isto mogu da urade za lokalne izbore, gde im treba 30 potpisa po kandidatu i minimum 2/3 kandidata od ukupnog broja odbornika za lokalu samoupravu. Ovo drugo je jako bitno jer lokalna samouprava izradjuje plan izdavanja zamljišta i samo ga prosledjuje republici na verifikaciju. Ako sve ovo se odradi kako treba, treba imati i 16.000 kontrolora za republičke izbore, odnosno po dva na biralištu za lokalne ukoliko bude lokalnih lista, tako da može preko 20.000 ljudi i da zaradi dnevnice koje se kreću oko 2.500 dinara. Ako se ima petlja, mogu da se dobiju i pare od države za izbore, nekoliko desetina hiljada evra, za izbornu kampanju.Zivko koji su konkretni predlozi,kako doci do izbora,koliko potpisa,koliko to kosta?
Da odgovorim i na ovo pitanje. Moglo bi se reći da sam omogućio. Ličnim primerom sam pokazao da je sve moguće uz ideju i dosta odricanja. U politiku sam ušao da bi srušio DS i tadašnjeg gradonačelnika, koji je ignorisao naše molbe i zahteve. Čisto iz inata sam dospeo do skupštine. Glavni cilj sam ispunio, sekundarne nisam, a tu mislim na kanalizaciju za Čenej, mada ima naznaka da će i to krenuti dogodine da se radi (ne mojom zaslugom).Da li je pokretac ove teme licno omogucio aktuelnoj nomenklaturi da dodju na vlast u Novom Sadu?
Kakvo licemerje.....ako mislite da je politika brisite, ali ima ovde mnogo toga izmedju redova.
O tome bi odlucivao izvrsni odbor,i jako je bitno da tu budu pravi ljudi,gde bi se svaka namerna greska strogo kaznjavala.Svakako da to ne piše nikome na čelu i da se mora proći određeno čistilište u organizaciji, ali to ne sme da obeshrabri nikoga.
POštovani gospodine Saša, skrenuli ste sa teme, tema je organizovanje poljoprivrednika, a ne politički život Živka Ćurčića. Ipak odgovoriću samo na još ovu poruku. Ne stidim se ničega što sam uradio. Nisam nikada nikome naneo zlo ili štetu. Gde god sam mogao, tu sam pomogao. Kajem se jedino što nismo uzeli NOPO pod svoje, već smo dopustili da takvu ideju jedan diletant upropasti. Ipak to je sve posledica lošeg statuta i nejasnih odnosa u organizaciji. Cela ekipa se rasturila ubrzo posle mog "izbacivanja". Da li je neko išta čuo o toj stranci posle? Šta su uspeli da urade?http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/No...iz-stranke-Nijedan-od-ponudenih-odgovora.html
istorija, .uciteljica zivota
Ne slažem se,zašto bi po tebi ja morao biti marginalizovan ? Samo zato što sam sticajem okolnosti počeo da se bavim poljoprivredom?Poljoprivrednici, ali pravi, sve asocijacije zajedno, jedan sastanak i svi zainteresovani clanovi.
Slazem se, da mora bar druga generacija da se bavi poljoprivredom (ja sam 5-6 generacija).
Da se donese odluka, da se ili ide samostalno na izbore, ILI da se prikljuce jednoj listi sa jasnim kriterijumima:
1 - po promeni vlasti subvencije na vreme
2 - laksi uvoz i bez carine za poljoprivredne masine
3 - da ne kasne premije itd.
4 - da se usvoji agrarni budzet sa minimalnim cenama ratarskih i povrtarskih kultura, na 5 godina,
5 - da se zemlja ne poklanja strancima
i tako srociti ugovor, potpisati sa koalicionim partnerom i cek da proba neko da prevari vise poljoprivrednike